Λέκκας: Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει σε λίγο -Θα γίνουμε Ντουμπάι

Λέκκας: Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει σε λίγο -Θα γίνουμε Ντουμπάι

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε σήμερα ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας για τις φωτιές που ξεσπούν κάθε καλοκαίρι στην Αττική.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Λέκκας είπε χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι πως το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής θα καταρρεύσει σε λίγο. Τα δάση που απέμειναν είναι συγκεκριμένα. Κάθε χρόνο, για δύο εβδομάδες του Ιουλίου έχουμε τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Αττική».
Μάλιστα, τόνισε πως το ανησυχητικό δεν είναι μόνο η έκτασή τους, αλλά το ότι εκδηλώνονται σε κομβικά σημεία. Αναφερόμενος στη φωτιά στη Ρόδο, σημείωσε: «Εάν δεν μπορέσουμε να σώσουμε τους τελευταίους πόρους, τελικά θα φτάσουμε στην ερημοποίηση και θα πάμε σε μια κατάσταση όπως στο Ντουμπάι».

«Πρέπει να έχουμε επίβλεψη των δασών, ειδικά τον Ιούλιο»

«Είναι πολύ συγκεκριμένες οι ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε. Συνεργαζόμαστε με τις Αρχές, με την Περιφέρεια, με τους δήμους, αλλά υπάρχουν αδυναμίες σε αυτούς τους μηχανισμούς. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην ενίσχυση των δήμων ώστε να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε περαιτέρω ενέργειες ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες. Πρέπει να έχουμε επίβλεψη των δασών, ειδικά τον Ιούλιο, όπου οι δύο τελευταίες εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες. Πρέπει να τα επιτηρούμε πιο πολύ», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ