Λαμία: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες του εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα

Λαμία: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες του εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα

Την ώρα που οι υπεύθυνοι του εργοστασίου στη Λαμία, που ελέγχεται για τα σχολικά γεύματα που ετοίμαζε και διένειμε σε σχολεία της χώρας, κάνουν τον απολογισμό της καταστροφής από την πυρκαγιά, οι Αρχές «ξεψαχνίζουν» τις κάμερες για να διαπιστώσουν πώς εκδηλώθηκε η φωτιά το βράδυ της περασμένης Κυριακής και πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η χρονική συγκυρία προβληματίζει, καθώς το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες το διάστημα που δεν υπήρχε κανείς εκεί. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 21.30 το βράδυ, με τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι να φτάνει μισή ώρα μετά, όταν ξεκινούσε η βάρδια του, και να αντικρίζει αυτές τις εικόνες, με την πυρκαγιά να έχει τυλίξει το εργοστάσιο και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν. Κατά τη διάρκεια της φωτιάς, πολλές από τις κάμερες καταστράφηκαν, όμως όλα τα δεδομένα έχουν αποθηκευτεί σε σκληρό δίσκο, που βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών.

Λαμία: Το πιθανότερο σενάριο - Τι ερευνάται

Οι αναλυτές της Πυροσβεστικής θεωρούν ως ένα από τα πιθανότερα σενάρια αυτό του εμπρησμού. Κι αυτό γιατί, όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο εργοστάσιο, είδαν τις φλόγες να καίνε διάφορα σημεία των κτιριακών εγκαταστάσεων. Στην πτέρυγα της παραγωγής, το μεσημέρι οι υπάλληλοι εργάζονταν κανονικά, όπως έκαναν πριν εκδηλωθεί η φωτιά.
Η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν μαθητές στη Λαμία έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα έτοιμα σχολικά γεύματα που τους μοιράστηκαν. Η επιχείρηση ελέγχεται, καθώς σε δέκα δείγματα εντοπίστηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε βρεθεί και το περασμένο Σάββατο στο εργοστάσιο της Λαμίας, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ελέγχους, καθώς ήταν κλειστή η γραμμή παραγωγής. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, το εργοστάσιο της Λαμίας παρασκευάζει καθημερινά έτοιμα γεύματα για την κάλυψη μιας σειράς εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, ομιλιών και συνεδρίων στη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Λαμία: Το εργοστάσιο σέρβιρε φαγητά σε σχολεία, νοσοκομεία και ΤΕΙ

Η εταιρεία εστίαζε στα διαφημιστικά της, στους αυστηρότατους κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία είχε αναλάβει τη σίτιση ασθενών και γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, είχε μισθώσει το εστιατόριο-κυλικείο του συγκεκριμένου νοσοκομείου με self service φαγητά, είχε αναλάβει τη σίτιση των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων και ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα μαθητών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σχολεία της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα. Επιπλέον, είχε αναλάβει τη σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ