Κρήτη: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την σύλληψη των δραστών της άγριας επίθεσης κατά των Γερμανών τουριστών

Κρήτη: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την σύλληψη των δραστών της άγριας επίθεσης κατά των Γερμανών τουριστών

Οι αστυνομικές Αρχές στην Κρήτη έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες της άγριας καταδίωξης και επίθεσης κατά της οικογένειας Γερμανών τουριστών στο Ρέθυμνο.

Πρωτοβουλία για το πρωτοφανές περιστατικό αγριότητας πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής είχε επικοινωνία με τις αστυνομικές Αρχές της περιοχής προκειμένου να ενημερωθεί για την επίθεση που δέχτηκε η οικογένεια τουριστών, ενώ ζήτησε την άμεση σύλληψη των δραστών.

Από την πλευρά του, και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις με τους Γερμανούς τουρίστες στην Κρήτη.

Δέχθηκαν φονική επίθεση

H οικογένεια των Γερμανών τουριστών, που δέχθηκαν φονική επίθεση στο Πέραμα Μυλοπόταμου της Κρήτης το πρωί της Παρασκευής, ζητά την άμεση σύλληψη των δραστών, οι οποίοι τους επιτέθηκαν κρατώντας μαχαίρι.

Οι ίδιοι φοβισμένοι και οργισμένοι από αυτό που τους συνέβη, περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα, ενώ παραμένουν εντός του ξενοδοχείου που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, καθώς δεν γνωρίζουν τι μπορεί να κάνουν οι δράστες της επίθεσης όσο κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Όπως δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ, ένα τρακάρισμα που προκάλεσε το 4×4 του δράστη στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου τους, εξελίχθηκε σε θρίλερ για τα τρία αδέρφια και τον πατριό τους. Εκτός από τη βίαιη, αδικαιολόγητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε αρχικά ο Κρις, ο ένας από τους δύο γιους, ακολούθησε και η επίθεση με μαχαίρι που είχε λάμα 20 – 25 εκατοστών.

Η οικογένεια απομακρύνθηκε χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση στις εκκλήσεις της οικογένειας.

Τα θύματα, που έρχονται για τρίτη φορά στην Κρήτη, περιέγραψαν το πως έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και διασχίζοντας το Ρέθυμνο χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από την αστυνομία, η οποία τους κάλεσε μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΧΑΝΊΩΝ η Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη κα Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το γεγονός έχει εύλογα εξοργίζει και τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης αφού αυτή δεν η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος επισκεπτών.

«Σαν ταινία δράσης»

Οι στιγμές που εξελίχθηκαν μετά το τροχαίο ήταν «σαν ταινία δράσης» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κρις το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας των Γερμανών τουριστών.

«Δεν μπορείς να περιγράψεις πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Η απειλή ζωής και το να βλέπεις έναν άνθρωπο με ένα μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει προσπάθησα ενστικτωδώς να την προστατεύσω. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, όμως, βλέποντας ένα μαχαίρι» είπε ο Κρις στην κάμερα της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο αδελφός του, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τους δύο κατοίκους του Μυλοποτάμου από το να γρονθοκοπούν τον αδελφό του ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη προκειμένου να νιώσει ασφαλής να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα.

«Τα αισθήματά μου για τη Ελλάδα μου έδειξαν πόσο ανασφάλεια υπάρχει. Αν ήθελα να επισκεφθώ την Ελλάδα ξανά θα ήθελα να δω ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη στους δύο και ότι έχει συλληφθεί αυτός με το μαχαίρι» είπε χαρακτηριστικά ο αδελφός του Κρις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ