Κώστας Κωστόπουλος: Πυρ και μανία με την Αθανασοπούλου ο σκηνοθέτης του Σασμού - Θα κινηθώ νομικά διαμηνύει

Κώστας Κωστόπουλος: Πυρ και μανία με την Αθανασοπούλου ο σκηνοθέτης του Σασμού - Θα κινηθώ νομικά διαμηνύει

Την οργή του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου προκάλεσε η τηλεοπτική εμφάνιση της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη, στην οποία, αφού δήλωσε ότι «μια δικαστική αλήθεια δεν είναι πάντα η αλήθεια», κατέρρευσε κλαίγοντας στην αγκαλιά της παρουσιάστριας.

Λίγες ώρες αργότερα, μέσω ανακοίνωσής του, ο συνήγορος του σκηνοθέτη Νίκος Βιτώρος έκανε γνωστή την πρόθεση του Κώστα Κωστόπουλου να κινηθεί νομικά σε βάρος όλων όσοι προσπαθούν να κατακρεουργήσουν την προσωπικότητά του, ακόμη και μετά την ομόφωνη αθώωσή του την περασμένη Τρίτη για το βιασμό της ηθοποιού. Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται λόγος για επιδεικτική και χυδαία αγνόηση της κρίσης της Δικαιοσύνης, καθώς και για φτηνή εκμετάλλευση της υπόθεσης και παράνομη δημοσιοποίηση στοιχείων.

Η Έλενα Αθανασοπούλου, η οποία το 2022 είχε καταγγείλει το σκηνοθέτη ότι την είχε βιάσει το 2010, ενώ ήταν λιπόθυμη μέσα στο αυτοκίνητό του, εμφανίστηκε χθες στο «Πρωινό Σου Σου» στο Open. Η ηθοποιός, αναφερόμενη στη δίκη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, έκανε λόγο για ψυχοφθόρα κατάσταση.

«Ένιωθα ότι θα δικαιωθώ, γιατί το βούλευμα με δικαίωνε, ήταν καταπέλτης. Το “ομόφωνα αθώος” με τρόμαξε, αλλά δεν παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη. Δικαιώθηκα ηθικά από τη στιγμή που γυναίκες με τεράστια καριέρα και όνομα, χωρίς να με γνωρίζουν, με στήριξαν. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, θα το ξανάκανα» τόνισε αρχικά η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Νιώθω πιο δυνατή από ποτέ, πέρασα μια ψυχοφθόρα κατάσταση. Μια δικαστική αλήθεια δεν είναι πάντα η αλήθεια. Κριτής είναι μόνο ο Θεός».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο έμαθε για την υπόθεση ο πατέρας της. «Τελευταίος το έμαθε ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου το βίωσε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι εγώ» είπε και ξέσπασε σε λυγμούς: «Συζητούσαμε και κάποια στιγμή μού φώναξε και ένιωσα κακοποιημένη και του είπα ότι “εγώ ετοιμάζομαι να καταγγείλω αυτό και αυτό και εσύ μου φωνάζεις; Ξέρεις τι έχω πάθει εγώ;”. Του κόπηκαν τα πόδια και μου είπε: “Γιατί δεν μου το είπες;”. Του είπα ότι δεν ήταν εύκολο να του το πω τότε. Μου είπε: “Κάνε ό,τι θέλεις, είμαι δίπλα σου, σε στηρίζω”, κι έτσι ξεκίνησε. Ο πατέρας μου είναι ο πιο διαλυμένος όλων».

«Ας αναλάβουν τις συνέπειες»

Να θυμίσουμε ότι, αμέσως μετά την καταγγελία σε βάρος του, ο Κώστας Κωστόπουλος είχε παραιτηθεί από τη σκηνοθεσία της σειράς του Alpha «Σασμός», ενώ, μετά την απολογία του τον Ιανουάριο του 2023, του είχε επιβληθεί ο όρος να απέχει από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα. Λίγες ώρες αφότου ανακινήθηκε το θέμα, ο σκγηνοθέτης διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση μέσω του δικηγόρου του ότι στο εξής δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ομόφωνα αθώο.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο Κώστας Κωστόπουλος παρέμεινε αταλάντευτος σε ό,τι είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή αυτής της δεινής περιπέτειας: Ότι θα αποδείξει την αθωότητά του, αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο που χαράζουν η νομιμότητα και οι δικαστικές λειτουργίες». Και προστίθεται σε αυστηρό τόνο: «Σήμερα, τρεις ημέρες μετά την οριστική απαλλακτική κρίση του δικαστηρίου, διαπιστώσαμε εμβρόντητοι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Open αποφάσισε να φιλοξενήσει την Ελένη Αθανασοπούλου, η οποία επιδόθηκε σε μια εκτενή αμφισβήτηση της απόφασης, παρουσιάζοντας, δήθεν, τα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη, ενώ η ίδια νιώθει “ηθικά δικαιωμένη”. Με τον τρόπο αυτό, αγνοήθηκε με τρόπο επιδεικτικό και χυδαίο η κρίση της Δικαιοσύνης και επιχειρήθηκε η εκ νέου, στο όνομα της “ηθικής” και πέραν της “δικαιοσύνης”, δημοσιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης με διάθεση αμφισβήτησης των όσων αποφάσισε το δικαστήριο».

Και καταλήγει: «Δεν θα επιτρέψουμε η προσωπικότητα του Κώστα Κωστόπουλου να κατακρεουργηθεί ακόμη και μετά την ομόφωνη απαλλαγή του. Τα δύο αυτά χρόνια υπέμεινε τους τηλε-εισαγγελείς και τη ρηχότητά τους, τη φτηνή εκμετάλλευση της υπόθεσης, την παράνομη και επιλεκτική δημοσιοποίηση στοιχείων της υπόθεσης, αναμένοντας την κρίση της Δικαιοσύνης. Αλλά αυτό βρίσκει το -αυτονόητο- όριό του, όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Έχουμε την εντολή να κινηθούμε νομικά απέναντι σε όποιον επιμένει να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη του Κ. Κωστόπουλου, αγνοώντας την ομόφωνη κρίση του δικαστηρίου».

Υπενθυμίζεται ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αίσθηση είχε προκαλέσει η κατάθεση της ηθοποιού Κατερίνας Διδασκάλου, η οποία είχε πει ότι πιστεύει την καταγγέλλουσα, γιατί είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο από το σκηνοθέτη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ