Κορωνοϊός: Συναγερμός για Αττική και κλίνες ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Συναγερμός για Αττική και κλίνες ΜΕΘ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μετά το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία μέσα σ' ένα 24ωρο, έφθασαν τα 460. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ο υψηλότερος από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, καθώς ξεπερνάει και τα 453 κρούσματα στις 21 Σεπτεμβρίου του 2020.

Από τα νέα κρούσματα, τα 207 εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει το βεβαρημένο επιδημιολογικό προφίλη της πρωτεύουσας. Άλλωστε, οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και νέων περιοριστικών μέτρων, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της Παρασκευής, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ειδικές επιχειρήσεις σε πλατείες και δημόσιους χώρους, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Την ίδια ώρα δε, προβληματισμός επικρατεί και για τις μεμονωμένες εστίες υπερμετάδοσης, με την περίπτωση της κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, στην Πέλλα, να είναι χαρακτηριστική. Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν συνολικά 114 κρούσματα, τα οποία προέρχονται από τη συγκεκριμένη βιομηχανία, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην αναστολή της λειτουργίας της.

Στο μεταξύ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) παραμένει στο "κόκκινο", ιδίως όσον αφορά τις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπερνάει σταθερά τους 80 -χθες ανακοινώθηκαν 85- κάτι το οποίο ασκεί πιέσεις στις δυνατότητες των ελληνικών νοσοκομείων. Πρόσφατο είναι, άλλωστε, και το παράδειγμα του Νοσοκομείου Σωτηρία, όπου πέντε υγειονομικοί υπάλληλοι διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα το προσωρινό λουκέτο της θωρακοχειρουργικής κλινικής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προειδοποίησε χθες ο Γκίκας Μαγιορκίνης, το β' κύμα στην Ελλάδα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, με τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν σε σταθερή βάση τα 300. Παρατήρησε δε, ότι η πανδημία είναι δυσανάλογη στη χώρα, με την Αττική να «κρατά τα σκήπτρα» σε σχέση με τη περιφέρεια. Κάλεσε τέλος, όλους τους πολίτες να θεωρούν εαυτό εν δυνάμει κρούσμα, ενώ απηύθυνε έκκληση για χρήση μάσκας και τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS