Κορωνοϊός: Σε επίπεδα Απριλίου οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ -Χτύπησε κόκκινο πάλι η Αττική

Σε επίπεδα Απριλίου έχει φτάσει πλέον ο αριθμός των διασωληνωμένων από τον κορωνοϊό.

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, συνολικά 91 πολίτες είναι διασωληνωμένοι, αριθμός ελάχιστα μικρότερος από τον υψηλότερο που καταγράφηκε από την αρχή της πανδημίας και ο οποίος ήταν 93 στις αρχές Απριλίου.

Αυτό έχει σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Υγείας που συνεχίζει την προσπάθεια για να μεγαλώσει ο αριθμός των κλινών σε ΜΕΘ. Ηδη ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα εγκαινιαστούν άλλες 50 από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια να προστεθούν κι άλλες.

Κικίλιας: Φτάσαμε να έχουμε 941 ΜΕΘ και συνεχίζουμε

Χθες, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως το σύστημα Υγείας έχει σχεδόν διπλασιάσει τις κλίνες σε ΜΕΘ και γίνονται προσπάθειες για να επεκταθούν κι άλλο. «Παραλάβαμε 557 ΜΕΘ και τώρα μαζί με τις στρατιωτικές έχουμε φτάσει τις 941. Και συνεχίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ερωτώμενος για την κατάσταση στην Αττική, τόνισε πως τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται, αλλά το ζητούμενο φυσικά είναι να μειωθούν. Γι’ αυτό και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων».

«Τα κρούσματα στην Αττική είναι καμπάνα κινδύνου για ενεργοποίηση των κατάλληλων επιπρόσθετων μέτρων, όχι για να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο (lockdown). Δεν μπορούμε να βάζουμε και να βγάζουμε τέτοια, ύστατα θα έλεγα, μέτρα, σταματώντας και επανεκκινώντας την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων, κάθε λίγο. Όχι γιατί προέχει η οικονομία της ανθρώπινης ζωής, αλλά γιατί όπως είδαμε ήδη σε πολλές χώρες διαλύεται η κοινωνική συνοχή, αυξάνεται η ανυπακοή στις συστάσεις των ειδικών και το κυριότερο δεν αντέχει ψυχολογικά ο κόσμος που ήδη δοκιμάζεται επί μήνες. Χρειάζεται ένα είδος σοφίας στο πώς χρησιμοποιεί ένα κράτος τα όπλα των απαγορεύσεων και των περιορισμών προς τους πολίτες του, ακόμη κι αν το κάνει για λόγους δημόσιας Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Athens Voice.

Στη μάχη του κορωνοϊού και τα Κέντρα Υγείας

Οπως επεσήμανε ο υπουργός, στη μάχη του κορωνοϊού μπαίνουν πλέον και τα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, τα οποία θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα: 103 από τη Δευτέρα και άλλα 58 από τις 15 Οκτωβρίου και 42 Περιφερειακά Ιατρεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα Νοσοκομεία που έχουν επωμιστεί όλο το βάρος των ασθενών με κορωνοϊό.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα, ότι επεκτείνουμε περαιτέρω τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μπορούν να χειριστούν και περιστατικά περιπατητικών ασθενών με συμπτωματολογία Covid. Αυτό είναι σημαντικό γιατί καταλαβαίνετε ότι θα στηρίξει και θα δώσει ανάσες και στα Νοσοκομεία μας, κυρίως τα Νοσοκομεία αναφοράς που έχουν πάρει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας μέχρι τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό», δήλωσε χθες από το Περιστέρι ο υπουργός.

Κορωνοϊός: 436 κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι, στους 430 οι νεκροί

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 91 οι διασωληνωμένοι, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος μετά τις αρχές Απριλίου. Τότε είχε φτάσει στους 93 και την ίδια στιγμή τα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα για ένα ακόμη 24ωρο. Ανακοινώθηκαν 436 νέες περιπτώσεις, καθώς και έξι θάνατοι, που ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό στους 430.

Κορωνοϊός: 219 κρούσματα στην Αττική -Πού εντοπίζεται έξαρση των κρουσμάτων

Από τα 436 κρούσματα, η Αττική για άλλη μία φορά συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά. Η κατάσταση στο Λεκανοπέδιο συνεχίζει να προβληματίζει, ωστόσο προβληματίζει και το γεγονός ότι και στην περιφέρεια παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να έχουν μπει ήδη μίνι lockdown στις Περιφέρειες Αχαΐας, Ιωαννίνων και Κοζάνης μεταξύ άλλων.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο και στην Θεσσαλονίκη (33), ενώ υψηλός είναι ο αριθμός σε Ιωάννινα (20), Κοζάνη (18), Κιλκίς (10), Πέλλα (10), Εύβοια (10), Αχαΐα (9) και Κορινθία (8).

Ο χάρτης των κρουσμάτων

17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

219 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

6 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

20 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

18 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

8 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

4 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

21 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS