Κορωνοϊός: 243 κρούσματα στον Καρά Τεπέ - Θα συμπεριληφθούν στη σημερινή ενημέρωση

Στα αποτελέσματα των ελέγχων για τον κορωνοϊό που έγιναν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που ήταν αδειούχοι εισόδου στη νέα δομή στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας από φωτιά, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τεστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς».

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε επίσης ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον Αύγουστο με τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, ιδίως δε στα Γηροκομεία μας, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι αν και «αρχικά είχαμε πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες ζωών, με τα μέτρα που πάρθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ενδεικτικά, τις τελευταίες ημέρες έγιναν 3.545 τεστ κορωνοϊού σε 150 Γηροκομεία και ήταν όλα αρνητικά».

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τεστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν, συνέχισε ο κ. Πέτσας και κατέληξε τονίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας όμως «το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής - και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας - βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS