«Απόβαση» 1.200 Βρετανών στη Ζάκυνθο: Εφθασαν 7 πτήσεις σε 24 ώρες - Συνεχείς έλεγχοι για κορωνοϊό

«Απόβαση» 1.200 Βρετανών στη Ζάκυνθο: Εφθασαν 7 πτήσεις σε 24 ώρες - Συνεχείς έλεγχοι για κορωνοϊό

Με την ελπίδα να τονωθεί η οικονομία, δίχως ωστόσο να κινδυνεύσει η τοπική κοινωνία, υποδέχθηκαν χθες στη Ζάκυνθο εκατοντάδες τουρίστες από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά χθες, το πρώτο εικοσιτετράωρο άρσης της απαγόρευσης πτήσεων από τη Βρετανία, προσγειώθηκαν στη Ζάκυνθο 7 αεροσκάφη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Ημέρα της Ζάκυνθος» (imerazante.gr), η πρώτη πτήση ήταν από τα East Midlands, έφτασε στις 11:35 και μετέφερε 100 επιβάτες.

Ακολούθησαν πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ (12.00), το Νιούκαστλ (12.30), το Λιντς (16.25), το Μάντσεστερ (16,45), τη Γλασκόβη (17.15) και το Λονδίνο (19.45). Σύμφωνα με την «Ημέρα τση Ζάκυνθος», με αυτές τις 7 πτήσεις έφτασαν περίπου 1.200 Βρετανοί τουρίστες στο διάσημο νησί του Ιονίου. Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές αφίξεις Βρετανών στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 6.000.

20 πτήσεις σε μια βδομάδα από τη Βρετανία στη Ζάκυνθο

Ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης δήλωσε στην «Ημέρα» ότι όλες οι πτήσεις ήταν της εταιρείας Jet2, η οποία έχει προγραμματίσει 20 πτήσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας.

«Στην πρώτη πτήση ήρθαν γύρω στα 100 άτομα. Οι απογευματινές πτήσεις είχαν γύρω στα 150 άτομα. Οι πρωινές ήταν 90-100 ατόμων η κάθε μια. Άλλες είναι flight only και άλλες σε πακέτο διακοπών» δήλωσε αρχικά ο κ. Φιλιπποπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη Jet 2 και στη μεγάλη συνεισφορά της στον τουρισμό. «Και οι επτά πτήσεις ήρθαν όλες από τη Jet 2. Σήμερα δυο πτήσεις, το Σάββατο έρχονται άλλες δυο και την Κυριακή τέσσερις. Η Jet 2 θα φέρει 20 πτήσεις την πρώτη εβδομάδα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού ErmisNews οι επισκέπτες από τη Βρετανία που έφθασαν το τελευταίο 24ωρο στη Ζάκυνθο ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία νεαροί.

Στην υποδοχή των πρώτων Βρετανών επισκεπτών στο αεροδρόμιο παρούσα ήταν και η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων του Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη. «Η βρετανική αγορά είναι η μεγαλύτερη αγορά για το νησί μας με πάνω από το 50% του συνόλου των επισκεπτών μας. Άρα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για ‘μας. Περιμένουμε με χαρά την εκκίνηση της, γιατί αυτό θα φέρει αύξηση και στους τουρίστες και ελπίζουμε μεταβολή στα οικονομικά αποτελέσματα για όλη την τουριστική περίοδο», ανέφερε.

Οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου
Ο κ. Φιλιπποπολίτης υποστήριξε ότι «οι Βρετανοί είναι στυλοβάτες του τουρισμού όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά και στα Ιόνια και σε όλη την Ελλάδα» και τόνισε ότι μέχρι στιγμής «υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από τα ξενοδοχεία και από όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό. Τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αν συνεχίσουμε όλοι με την ίδια σοβαρότητα, πιστεύω δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Σύμφωνα με την «Ημέρα τση Ζάκυνθος», στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού. Επίσης, λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS