ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Αυτόφωρο για τους αρνητές του εμβολίου - Εισαγγελική έρευνα για ιστοσελίδες και αναρτήσεις

Αντικείμενο της έρευνας είναι μία σειρά από αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.


Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, μπαίνουν στο "στόχαστρο" της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ιστοσελίδες και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο αντιεμβολιαστικό και αμφισβήτησης της πανδημίας.

Μετά τη διαβίβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας των πρώτων φακέλων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανατέθηκε από την κυρία Παπαγεωργακοπούλου, η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε εισαγγελικό λειτουργό , στο πλαίσιο της ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τέτοιου είδους θέματα.

Το αντικείμενο της έρευνας
Αντικείμενο της έρευνας είναι μία σειρά από αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα ο οποίος θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν.

Σε περίπτωση μάλιστα που διαπιστώνονται κατά την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης, διαπιστώνονται ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με πρόσφατη εγκύκλιο του, έβαλε φραγμό σε συμπεριφορές και ενέργειες αντιεμβολιαστών οι οποίες εκφεύγουν της νομιμότητας, στρεφόμενες σε βάρος της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου, ζητώντας να διερευνάται εάν διαπράττονται εκ μέρους τους, κατά περίπτωση ποινικά αδικήματα όπως :απείθεια, διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομη βία και απάτη.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS