Κιβωτός του Κόσμου: Κι άλλος ανήλικος καταγγέλλει ασέλγεια - Τουλάχιστον €14 εκατ. σε λογαριασμούς της δομής

Κιβωτός του Κόσμου: Κι άλλος ανήλικος καταγγέλλει ασέλγεια - Τουλάχιστον €14 εκατ. σε λογαριασμούς της δομής

Ο ανηλικος κατέθεσε μυστικά - Διαχειριστές στους λογαριασμούς η πρεσβυτέρα και η μητέρα του πατρός Αντωνίου

 Μετά την καταγγελία του 19χρονου, νέα καταγγελία για ασέλγεια βλέπει το φως της δημοσιότητας με θύμα πάλι έναν ανήλικο.

Ένας ανήλικος από τη δομή του Βόλου, ο οποίος κλήθηκε μυστικά να καταθέσει, κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές της Αθήνας, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής του, προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, που κατήγγειλε πρώτος.

Ο 19χρονος είχε αναφέρει για τον ανήλικο, εκτός από τη δική του κακοποίηση και έτσι αναζητήθηκε ο ανήλικος από τις αρμόδιες αρχές. Μόλις τα στελέχη της αστυνομίας τον εντόπισαν ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο, τον βρήκαν και του πήραν κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά μεγέθη της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και την περιουσία που φαίνεται να κατάφεραν να αποκτήσουν πρεσβυτέρα και πατέρας Αντώνιος.

Σύμφωνα με το Mega, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο των Aρχών έχει μπει μία μεζονέτα εμβαδού 105,5 τετραγωνικών μέτρων, στη Ραφήνα το οποίο ανήκει στην πρεσβυτέρα και στον πατέρα Αντώνιο, ωστόσο στο συμβόλαιο φαίνεται πως η οικία αγοράστηκε στο όνομα της «Κιβωτού».

Πρόκειται για κατοικία πρώτου ορόφου, 105 τ. μέτρων, με θέση στάθμευσης 15 τ.μ. και αντικειμενική αξία 126.159,55 ευρώ.

Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 295.000 ευρώ το 2007 τα οποία, όπως προκύπτει, προέρχονταν από λεφτά της «Κιβωτού».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενδιαφέρον προκαλεί πως το ποσό αυτό πληρώθηκε σε μετρητά, πριν την υπογραφή του συμβολαίου και εκτός γραφείου του συμβολαιογράφου.

Μέχρι και σήμερα η κατοικία στη Ραφήνα εμφανίζεται ως κύρια κατοικία του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή.

Τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του Οργανισμού

Την ίδια ώρα τα νεώτερα στοιχεία από τις ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν το ποσό των καταθέσεων του Οργανισμού σε 14 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ποσό δεν αποκλείεται το ποσό να είναι ακόμα μεγαλύτερο. Λεφτά που ναι μεν ήταν σε λογαριασμούς της «Κιβωτού» ωστόσο διαχειριστές ήταν η ίδια και η ηλικιωμένη μητέρα του πατρός Αντωνίου.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι όλες οι κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών από τους οποίους την τελευταία πενταετία πέρασαν τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές προς τη ΜΚΟ και τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν κάποια σημαντικά ποσά προέρχονται από αδιευκρίνιστες πηγές.

Στην κρύπτη – χρηματοκιβώτιο στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι πάνω από τη δομή του Κολωνού εντοπίστηκαν ακόμα δολάρια και έγγραφα που πιθανόν να αποτελέσουν θησαυρό στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών. Βέβαια πηγή υποστήριζε στο protothema.gr που δεν είναι οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας καθόλου σίγουροι ότι στη θυρίδα υπήρχαν μόνο αυτά τα χρήματα και πιθανολογούν ότι ενδεχομένως το μεγαλύτερο μέρος να βρίσκεται κρυμμένο σε άλλο σημείο. Και αυτό γιατί η θυρίδα που πριν από 9 ημέρες επισκέφθηκε για τελευταία φορά η παπαδιά είναι πλέον κενή.

Παράλληλα χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες του ζευγαριού έχουν μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις, περίεργες αγορές και μεταφορές χρημάτων. Επίσης σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, οι δυο άλλοι λογαριασμοί ελέγχονται, ενώ στο λογαριασμό μισθοδοσίας του παπά εντοπίστηκαν περίπου 120.000 ευρώ και το απίστευτο είναι πως δεν έχει γίνει καμία κίνηση την τελευταία δεκαετία!

Απολύθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Χθες, έγινε γνωστό ότι απομακρύνθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης.

Πρόκειται για πάνω από πέντε πρόσωπα, που κλήθηκαν στη δομή και συναίνεσαν στην αποχώρησή τους, όπως επιβεβαίωσε και η νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Μάλιστα, σύμφωνα και με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, φέρονται να έλαβαν ήδη και τις αποζημιώσεις τους.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον Ιρακινό, που ήταν ο γενικός διευθυντής της Κιβωτού και... προκαλούσε με την χλιδάτη ζωή του, αλλά και τον διαβόητο «Πασχάλη», που είχε ενεργό ρόλο στις δομές της Κιβωτού και πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες αρκετών πρώην και νυν τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου, τόσο για ξυλοδαρμούς όσο και για παρενοχλήσεις.

Απολύθηκε επίσης η σύζυγος του «Πασχάλη», από τη δομή της Πωγωνιανής και εκείνη, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS