Αυτό είναι το έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ, όλες οι αλλαγές στα νοσοκομεία -Κικίλιας: Είμαστε στο «βαθύ κόκκινο»

Αυτό είναι το έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ, όλες οι αλλαγές στα νοσοκομεία -Κικίλιας: Είμαστε στο «βαθύ κόκκινο»

«Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι πλέον στο βαθύ κόκκινο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας το σχέδιο για το ΕΣΥ.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Κικίλιας, το σχέδιο για το Σύστημα Υγείας είχε εκπονηθεί πέρυσι τέτοια εποχή και «το είχαμε εφαρμόσει εν μέρει στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα έχουμε αρνητικό ρεκόρ με 2.702 κρούσματα και στην Αττική 1.269».


Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην ταχεία διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ επισήμανε ότι πλέον διασωληνώνονται και νέοι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ο υπουργός, στη συνέχεια, ανακοίνωσε τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στη «μάχη» κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από 168 κλίνες ΜΕΘ COVID τον Νοέμβριο σήμερα έχουμε 348 κλίνες ΜΕΘ COVID τον Μάρτιο, μια αύξηση 107% των κλινών ΜΕΘ COVID στην Αττική.

Οπως γνωστοποίησε, στο Ιπποκράτειο προστίθενται 7 ΜΕΘ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσθήκη 29 ΜΕΘ σε νοσοκομεία: Συγκεκριμένα 12 στον Ευαγγελισμός, 10 Τζάνειο και 7 Ασκληπιείο.

Παράλληλα, το ΝΙΜΙΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non covid νοσοκομείο, ενσωματώνοντας τις παθολογικές κλινικές Ευαγγελισμού, «Γεννηματάς» και Ιπποκρατείου. Τα παραπάνω θα μετατραπούν σε κλινικές covid.

Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελούσια στο δημόσιο για μη covid περιστατικά. Το Σεισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid περιστατικών.

Το Ωνάσειο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, θα δέχεται όλα τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, ενώ Θριάσειο και Ασκληπιείο θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά νοσοκομεία στις εφημερίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS