Συγκίνηση στα Χανιά -Αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη με τιμές, βρακοφόρους, πλήθος κόσμου, μουσικές

Συγκίνηση στα Χανιά -Αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη με τιμές, βρακοφόρους, πλήθος κόσμου, μουσικές

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του

 Μετά από τρεις και πλέον ώρες όπου η σορός του παγκόσμιου Έλληνα τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, η αυτοκινητοπομπή με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε έξω από τον ιερό ναό όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στο Γαλατά Χανίων. Οι καμπάνες ηχούν πένθιμα, ενώ ο κόσμος τραγουδά αξέχαστες δημιουργίες του μεγάλου συνθέτη. Μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας, όταν η σορός θα βγαίνει από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, αναμένεται να ακουστεί ριζίτικο τραγούδι. Σημειώνεται ότι η νεκρώσιμος ακολουθία, αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Εκατοντάδες πολίτες συνέρρευσαν κρατώντας ένα λουλούδι και εμφανώς συγκινημένοι για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο πλευρό της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκονται ήδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η Σοφία Σακοράφα και πολλοί φίλοι του οικουμενικού Μίκη αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, ενώ αναμένεται και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην κηδεία παρευρίσκεται και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Συντετριμμένη η οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, παρακολουθεί την εξόδιο ακολουθία.

xania 1

xania 2

xania 3

xania 5

 

Η άφιξη της σορού στο λιμάνι των Χανίων:

Θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού, σε τάφο τα σχέδια του οποίου έχει εγκρίνει ο ίδιος εδώ και χρόνια. Η ταφή του στον Γαλατά ήταν μια επιθυμία που είχε εκφράσει στην οικογένειά του αλλά και σε στενούς του συνεργάτες και φίλους με επιστολές. Επιθυμία του ήταν να ταφεί δίπλα στους γονείς του και στον αγαπημένο του αδελφό Γιάννη. Ο Γαλατάς είναι το χωριό στον οποίο έγραψε τον Επιτάφιο, γενέθλιος τόπος του πατέρα του και δικό του καταφύγιο σε δύσκολες εποχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και δεν θα επιτραπεί η είσοδος πολιτών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ