Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ κρατείται με εντολή εισαγγελέα και την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ κρατείται με εντολή εισαγγελέα και την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 16χρονος, που τα ξημερώματα της Δευτέρας προκάλεσε καταδίωξη από την Αστυνομία, καθώς έφυγε από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει.Ο 16χρονος οδηγός δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ANT1. Όλα ξεκίνησαν περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, όταν ο νεαρός Ρομά έφυγε από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ πετρέλαιο που έβαλε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Αμέσως μόλις έφυγε χωρίς να πληρώσει, ο υπάλληλος του πρατηρίου ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 16χρονος οδηγός κινήθηκε προς την παλαιά Συμμαχική Οδό, όπου τον εντόπισε περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο νεαρός δεν σταμάτησε στα σήματα των αστυνομικών και κάπως έτσι ξεκίνησε η καταδίωξηστους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό που τον καταδίωκε και πως γι’ αυτό οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Η καταδίωξη τελείωσε όταν το αυτοκίνητο του 16χρονου έπεσε πάνω σε ένα τοιχίο. Ο ίδιος ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο για την αφαίρεσή της. Ο 16χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Γίνεται έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες πυροβόλησαν οι αστυνομικοί και τραυματίστηκε ο ανήλικος οδηγός. 

«Το παιδί έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Δεν είχε όπλο, δεν πυροβόλησε τους αστυνομικούς», δήλωσε μιλώντας protothema.gr, ο πρόεδρος του οικισμού Ρομά «Αγίας Σοφίας», εκεί όπου ζει ο 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε ο κ. Σταύρος Καβατζίδης, ο ανήλικος πήγε στο πρατήριο υγρών καυσίμων της Μοναστηρίου για να βάλει πετρέλαιο στο φορτηγάκι που ανήκει στον πατέρα του, ωστόσο κάνεις δε γνωρίζει τι έγινε μετά και ξεκίνησε η καταδίωξη από την αστυνομία. «Το παιδί δεν είχε πιστόλι, ούτε κάτι παράνομο επάνω του. Πήγε απλά για να βάλει πετρέλαιο. Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον πυροβόλησε. Του έριξαν στο  δόξα πατρί, στο κεφάλι. Δεν έκανε τίποτα το παιδί. Ο αστυνομικός ήταν "μάγκας". Είναι ψέματα ότι τους χτύπησε με το φορτηγάκι», αναφέρει στο protothema.gr.

«Δεν υπήρχε καταδίωξη. Το παιδί δεν έχει κάνει παρανομίες. Σηκώθηκε ένας μάγκας και τον άρχισε, του έριξε όπως ήθελε αυτός. Το παιδί σταμάτησε κανονικά στο πρατήριο να βάλει βενζίνη, δε ξέρουμε αν είχε λεφτά. Αν δεν είχε πρέπει να του ρίξεις στο κεφάλι; Μπορεί έκανε ένα λάθος. Επιτρέπεται να τον πιάσεις, να τον βάλεις μέσα με τον νόμο. Όχι να τους ρίξεις στο κεφάλι», είπε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους.

Όπως λέει ο κ. Καβατζίδης, «το παιδί είναι ετοιμοθάνατο στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή η ζωή του, μπορεί να είναι και είναι νεκρό και να μην το μαρτυράνε». Ο πρόεδρος του οικισμού Ρομά Αγίας Σοφίας, μαζί με συγγενείς του 16χρονου, προειδοποιούν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

«Θα σκοτώσουν το παιδί εν ψυχρώ δε θα πάρεις τον νόμο στα χέρια σου; Ύστερα θα λένε ότι φταις;», είπε, τονίζοντας ότι ο 16χρονος ήταν ένα αγνό παιδί, πατέρας ενός 1,5 χρονών παιδιού.

«Ηταν στο πρατήριο, δεν είχε λεφτά να πληρώσει και έφυγε το παιδάκι. Αριθμό πινακίδας έχει, θα μπορούσαν να έρθουν σπίτι. Όχι να σκοτώσουν το παιδάκι 16 χρονών. Όχι να βγάλουν όπλο και να τον σκοτώσουν» σημείωσε ξάδελφος του ανηλίκου, τονίζοντας ότι δεν είχε όπλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ