Καλλιάνος: Δύσκολες οι επόμενες ημέρες για την Αττική -Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος, μπορεί να αγγίξει τους 43°C

Καλλιάνος: Δύσκολες οι επόμενες ημέρες για την Αττική -Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος, μπορεί να αγγίξει τους 43°C

Τις ενδεικτικές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην Αττική, η οποία όπως και όλη η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ισχυρό κύμα καύσωνα, παρουσιάζει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο βουλευτής και μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για «δύσκολες ημέρες» και στην Αττική, όπου η θερμοκρασία ενδέχεται να αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου, τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι αρκετές περιοχές της χώρα βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» με τον καύσωνα να δείχνει τα «δόντια του».

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καύσωνα στην Αττική


ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ουσιαστικά από αύριο Πέμπτη θα γίνει περισσότερο αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας στην Αττική. Σας παρουσιάζω λοιπόν, ενδεικτικά, για τις επόμενες ημέρες, τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στην Αττική.

Πέμπτη : 40°C
Παρασκευή : 42°C
Σάββατο : 40-41°C
Κυριακή : 41°C
Δευτέρα : 42-43°C
Τρίτη : 41-42°C (με κάθε επιφύλαξη επειδή είναι μακριά μέχρι τότε)
Προσοχή :

Α) Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι θερμοκρασίες άνω των 40°C στην Αττική και για ακόμη κάποιες μέρες μετά την Τρίτη. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
Β) Υπάρχει το περιθώριο μικρής απόκλισης από τις θερμοκρασίες που σας παρουσίασα, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Γι' αυτό και στην εισαγωγική μου τοποθέτηση κάνω λόγο για ενδεικτικές θερμοκρασίες.
Γ) Στον μεγάλο καύσωνα του 1987, για 8 συνεχόμενες ημέρες οι μέγιστες στην Αττική ξεπερνούσαν τους 40°C. Για να δούμε, θα συμβεί κάτι παρόμοιο και αυτή τη φορά;

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ