Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Έρχεται σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Έρχεται σφοδρή χιονόπτωση στην Αττική

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Δείτε πού θα χιονίσει τις επόμενες μέρες

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στην ανατολική και τη νότια χώρα και θα είναι πυκνές κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη (στα ορεινά) και μέχρι αργά το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Αύριο Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, καθώς και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλότερο υψόμετρο. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν.

Σφορδρή χιονόπτωση στην Αττική

Ειδικότερα στην Αττική, από το απόγευμα της Δευτέρας (15-02-2021), οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το βράδυ της Τρίτης (16-02-2021). Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-02-2021) θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ισχυρός παγετός στην Βόρεια Ελλάδα

  1. Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τρίτη (16-02-2021) και την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, ενώ σε περιοχές (κυρίως της δυτικής) Μακεδονίας, αλλά και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός.
  2. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στο Ιόνιο από το βράδυ θα εξασθενήσουν, όμως στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν σε επίπεδο θύελλας τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Κλείνει η Αθηνών - Λαμίας από τις 19:00 και για 24 ώρες

Κλειστή θα μείνει για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνων - Λαμίας, από τις 7:00 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα και για όλη τη μέρα αύριο, Τρίτη, έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Η Εθνική Οδός θα ανοίξει σήμερα στις 13:00 και για έξι ώρες, μέχρι τις 19:00, όταν και θα εφαρμοστεί η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για 24ωρη διακοπή της κυκλοφορίας.

Eκκληση στους πολίτες να μην κάνουν περιττές κινήσεις, εν μέσω της κακοκαιρίας Μήδεια, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης που συγκλήθηκε σήμερα στην Πολιτική Προστασία.

«Μην κάνετε περιττές κινήσεις» είπε αμέσως μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης, έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο ζήτημα, τους εμβολιασμούς, και γίνεται τεράστια προσπάθεια να διευκολυνθούν όλοι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συγκεκριμένα είπε πως θα ανοίξει από τη μία το μεσημέρι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, για να διευκολυνθούν τα φορτηγά τροφοδοσίας, αλλά εάν επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις των μετεωρολόγων, θα ξανακλείσει από τις 7 σήμερα έως τις 7 αύριο το βράδυ.

Αισιόδοξος εμφανίαστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως όλα πηγαίνουν καλά.

«Άνοιξαν τα εμβολιαστικά κέντρα, όλα πηγαίνουν καλά, ειναι υψηλοτατος ο δείκτης επισκεψιμότητας» είπε μεταξύ άλλων, σε απόσπασμα των δηλώσεων που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η έκτακτη συντονιστική σύσκεψη συγκλήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, για την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας, και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ