Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα – Θα πέσουν νιφάδες και στην Αθήνα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα – Θα πέσουν νιφάδες και στην Αθήνα

Έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την χώρα από χθες, με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να έχει εκδώσει οδηγίες προφύλαξης.

Ενώ έχει προγραμματιστεί και σύσκεψη για τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων σήμερα. Ήδη, πυκνές χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, την Ξυλόπολη και την Όσσα. Επίσης χιόνι έπεσε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας, στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια, στο Νευροκόπι της Δράμας.

 

Ψυχρό κύμα μέχρι την Τετάρτη
Για μια κακοκαιρία που κρύβει «εκπλήξεις» και η οποία αναμένεται να κρατήσει μέχρι την Τετάρτη προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλιάνος. «Μέχρι και την Τρίτη - Τετάρτη διαδοχικά συστήματα θα επηρεάζουν τη χώρα. Σε κάθε νέο τρέξιμο των μοντέλων τα βαρομετρικά χαμηλά παρουσιάζονται κάθε φορά και σε διαφορετική θέση. Όμορφο από τη μια γιατί όλο αυτό αποτελεί εξίσωση για δυνατούς λύτες, κακό από την άλλη γιατί δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε μεσοπρόθεσμες προγνώσεις, αν θέλουμε βέβαια να είμαστε σοβαροί», ανέφερε χθες και πρόσθεσε πως το μόνο βέβαιο από αυτό το ψυχρό κύμα, είναι ότι θα κρατήσει ως την Τετάρτη, φέρνοντας χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές, με την Θεσσαλονίκη να προβλέπει πως θα δει χιονόπτωση.

«Το μόνο που έχει κλειδώσει μέχρι στιγμής είναι το κρύο το οποίο αρχής γενομένης από τα βόρεια θα γίνει πολύ αισθητό από το βράδυ της Πέμπτης που θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Εκτιμώ πως για λίγη ώρα θα δει χιονόπτωση και η πόλη της Θεσσαλονίκης η στην χειρότερη περίπτωση σε περιοχές πολύ κοντά στην πόλη. Επίσης μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε θερμοκρασίες στα ορεινά της ΒΔ ηπειρωτικής χώρας που θα αγγίξουν τους -15°C», ανέφερε.

Σάββατο και Κυριακή χιόνια στην Αττική

Οσον αφορά την Αττική, σημειώνει πως την Παρασκευή αναμένει να χιονίσει στα γύρω ορεινά και ημιορεινά της Αττικής, περίπου από τα 550 μέτρα και υψηλότερα. Οι χιονοπτώσεις, όμως, θα είναι πρόσκαιρες, όπως επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Το Σάββατο αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Κυριακής, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει αρκετά χαμηλά και στην Αττική όμως αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Χρειάζεται να φτάσει η Παρασκευή για να ξέρουμε ακριβώς για την εξέλιξη στην πρωτεύουσα. Μπορεί να δούμε ωραίες εκπλήξεις, μπορεί όμως να δούμε και λίγα πράγματα. Το κρύο θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη. Και μέχρι τότε, είμαι σίγουρος, ότι όλο και κάποιες εκπλήξεις θα μας επιφυλάξει αυτή η κακοκαιρία. Παραμείνετε συντονισμένοι όπου εσείς επιθυμείτε να ενημερώνεστε διότι πραγματικά αυτή η κακοκαιρία που έρχεται μπορεί να δώσει από λίγα πράγματα μέχρι και πάρα πολλά (σε ότι αφορά στις χιονοπτώσεις). Σίγουρα πάντως θα δούμε χιόνια και μάλιστα τοπικά αρκετά. Και χιονοστρώσεις θα δείτε στα δελτία ειδήσεων. Απλά το ζήτημα είναι να παραμείνουν κατάλληλες οι θερμοκρασίες και οι νεφώσεις να είναι εμπλουτισμένες με την υγρασία που χρειάζεται ώστε να την εναποθέσουν με τη μορφή χιονόπτωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας». Από το Σάββατο ωστόσο, η κακοκαιρία θα δώσει πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Ελλάδα. «Αρκετό χιόνι αναμένουμε στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια ακόμη και χαμηλά. Όμως δεν θα χιονίσει μόνο εκεί. Θα χιονίσει και στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο σε λίγο πιο μεγάλα υψόμετρα. Χιονοπτώσεις θα δουν και αρκετά νησιά του ΒΑ Αιγαίου ακόμη και στα πεδινά τους», τόνισε ο κ. Καλλιάνος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS