Σαρώνει ο «Ιανός» τη χώρα: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα - Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα - 619 απεγκλωβισμοί - διασώσεις

Σαρώνει ο «Ιανός» τη χώρα: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα - Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα - 619 απεγκλωβισμοί - διασώσεις

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την επαρχία Φαρσάλων καθώς τεράστιες ποσότητες νερού έχουν πλημμυρίσει σπίτια, έχουν καταστρέψει δρόμους, καλλιέργειες, εγκλωβίσει οχήματα και προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.

Το πρώτο θύμα της φονικής -όπως αποδεικνύεται- κακοκαιρίας Ιανός καταγράφηκε στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων, όπου μία γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, καθώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μανία της φύσης.

Η ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και έχασε την ζωή της από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού για να γλιτώσουν από τον Ιανό και τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Μεγάλες ζημιές

Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων είναι μεγάλες, καθώς πλημμύρισε ο ποταμός Ενιππέας, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ζωές στο Βασιλί. Οι περισσότεροι κατάφεραν να βρουν άμεσα καταφύγιο, όχι όμως και μία ηλικιωμένη γυναίκα που έμεινε στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να γίνει το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας Ιανός.

 

Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα

Σε συναγερμό είναι και η Καρδίτσα , καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό οδηγού στο Μουζάκι.

Ο οδηγός σύμφωνα με το mouzakinews.gr αγνόησε τις συστάσεις των αστυνομικών να μην μετακινηθεί κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού που είχαν καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Ο οδηγός αγνοείται και γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεσή του μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες αν στο όχημα υπήρχαν συνεπιβάτες.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, αγνοείται ακόμα ένα άτομο. Την ίδια ώρα χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με τρίχρονο παιδί στην Καρδίτσα

Μία τριμελής οικογένεια έχει εγκλωβιστεί σε ποιμνιοστάσιο της από την κακοκαιρία «Ιανός» στο Καρποχώρι Σοφάδων στην Καρδίτσα.

Η περιοχή έχει χτυπηθεί άσχημα από την κακοκαιρία, ιδίως στην Καρδίτσα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο δήμαρχος Σοφάδων Καρδίτσας, Θάνος Σκάρλος για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά την έλευση της κακοκαιρίας «Ιανός».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ