Καιρός: Κακοκαιρία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, οι πρώτες εκτιμήσεις για το Πάσχα από τέσσερις μετεωρολόγους

Καιρός: Κακοκαιρία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, οι πρώτες εκτιμήσεις για το Πάσχα από τέσσερις μετεωρολόγους

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις ένα ψυχρό «κύμα» από την κεντρική Μεσόγειο αναμένεται να απασχολήσει και τη χώρα μας ιδιαίτερα από την ερχόμενη Κυριακή και τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη.

Από την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο, αναμένονται βροχές από τα δυτικά χωρίς όμως πτώση της θερμοκρασίας καθώς οι νοτιάδες θα φέρουν έως και 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρώτη πρόγνωση του μετεωρολόγου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνου, άστατος θα είναι ο καιρός τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ από τη μεγάλη Τετάρτη - σύμφωνα με το πρωτό σενάριο - ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι το Πάσχα οπότε και θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες. Το δεύτερο σενάριο, καθώς είναι ακόμη πολύ νωρίς για ασφαλή πρόγνωση, είναι να συνεχιστούν τα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές.

Μιλώντας στο protothema, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόβλεψή του ο Γιάννης Καλλιάνος, το ανοιξιάτικο σκηνικό θα απομακρυνθεί από την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων και για τις επόμενες δύο ημέρες και στη θέση του θα έρθουν φθινοπωρινές συνθήκες. Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 17 Απριλίου μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου προβλέπονται καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας θα κάνουν την εμφάνισή τους και χιόνια.

Ο καιρός θα χαλάσει και στην Αττική, με τοπικές καταιγίδες, χωρίς έντονα φαινόμενα.

Την ίδια ώρα, ο καιρός δεν προβλέπεται να είναι αποτρεπτικός για την έξοδο των εκδρομέων, αν και θα έχουμε βροχές από την Κυριακή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όπως υπογραμμίζουν οι μετεωρολόγοι. Τάσεις βελτίωσης του καιρού αναμένονται από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Με τι καιρό θα κάνουμε Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

Κώστας Λαγουβάρδος στο protothema: «Τα φαινόμενα από το βράδυ του Σαββάτου θα είναι έντονα στα δυτικά και τα βόρεια»

Για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα μίλησε στο protothema ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, εφιστώντας την προσοχή από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων, όπου αναμένονται παροδικά έντονα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο από το βράδυ του Σαββάτου θα υποχωρήσει σε επίπεδα κάτω από την εποχή και οι άνεμοι θα στραφούν από νοτιάδες σε βοριάδες.

Από την κακοκαιρία επηρεάζεται και η Αττική με βροχοπτώσεις, χωρίς αξιόλογα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις επικρατεί τάση για βελτίωση από τη Μεγάλη Τετάρτη με Πέμπτη.

Σάκης Αρναούτογλου: «Μισή φθινοπωρο-χειμωνιάτικη και η άλλη μισή προς το Πάσχα ανοιξιάτικη!»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός αλλάζει από την Κυριακή και κυρίως τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας: Οι ψυχρότερες αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη αναμένεται να καταστήσουν τον καιρό αρκετά άστατο και ψυχρό και αρκετές περιοχές της χώρας.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου για τη Μεγάλη Εβδομάδα: «Με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία: Μισή φθινοπωρο-χειμωνιάτικη και η άλλη μισή προς το Πάσχα ανοιξιάτικη!».

Κλέραχος Μαρουσάκης: Ισχυρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης το Σαββατοκύριακο

Για ισχυρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέσα στο Σαββατοκύριακο κάνει λόγο σε ανάνρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, που εκτιμά ότι το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε καλές θερμοκρασίες, όπως και την Κυριακή του Πάσχα σχεδόν σε όλη τη χώρα πλην των βορειοδυτικών τμημάτων, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS