Ιρλανδία: Σπαραγμός για τους 18χρονους που πέθαναν σε σχολική εκδρομή στην Ίο -Οι φίλοι τους είναι ράκος

Ιρλανδία: Σπαραγμός για τους 18χρονους που πέθαναν σε σχολική εκδρομή στην Ίο -Οι φίλοι τους είναι ράκος

Θλίψη επικρατεί στην Ιρλανδία και ειδικά στο σχολείο St. Michael’s College για τον ξαφνικό θάνατο δύο 18χρονων στην Ίο, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το νησί για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Οι στιγμές χαράς μετατράπηκαν σε τραγωδία για τους Άντριου Ο'Ντόνελ (Andrew O’Donnell) και Μαξ Γουόλ (Max Wall) και τις οικογένειές τους, καθώς οι δύο νεαροί συμμετείχαν στην εκδρομή του St. Michael’s College στο νησί των Κυκλάδων.

Οι ιθύνοντες του σχολείου, όπου φοιτούσαν τα δύο αγόρια από την Ιρλανδία, προέβησαν σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις για τον θλιβερό χαμό των δύο νεαρών.

Αρχικά, η πρώτη ανακοίνωση αφορούσε τον 18χρονο που -σύμφωνα με πληροφορίες- βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και εντοπίστηκε σε γκρεμό από τις αστυνομικές αρχές του νησιού. Μετά από λίγη ώρα ακολούθησε και άλλη ανακοίνωση, για τον δεύτερο μαθητή που έχασε τη ζωή του στην Ίο, ο οποίος κατέρρευσε όταν άκουσε τα τραγικά νέα για τον φίλο του.

Πώς έχασαν τη ζωή τους οι Ιρλανδοί έφηβοι στην Ίο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οι Ιρλανδοί ξεκίνησαν το Σάββατο (1/7) από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κάποια στιγμή ο νεαρός Μαξ επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμά του με τα πόδια, όπως και συνηθίζουν αρκετοί τουρίστες να κυκλοφορούν στο νησί, αφού οι αποστάσεις είναι μικρές.

Ωστόσο, οι φίλοι του, όταν γύρισαν στο δωμάτιο, δεν τον βρήκαν εκεί. Αμέσως οι αστυνομικές Αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και ξεκίνησαν να αναζητούν το νεαρό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό στις 11 το πρωί της Κυριακής (2/7) σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, προφανώς έχασε τις αισθήσεις του, παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας στο κεφάλι.

Συγκλονισμένοι οι φίλοι του, δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε, αφού το ταξίδι αποφοίτησης εξελίχθηκε σε τραγωδία. Δεν τους έφτανε αυτό, λίγη ώρα αργότερα, ένα ακόμα μέλος της παρέας, ο Άντριου, με χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, έχασε τις αισθήσεις του όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του φίλου του και έφυγε επίσης από τη ζωή.

Οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις του σχολείου που φοιτούσαν οι δύο άτυχοι Ιρλανδοί

Αρχικά, το σχολείο είχε αποτίσει φόρο τιμής στον Ο'Ντόνελ, γράφοντας:

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Μάθαμε για τον τραγικό θάνατο του Άντριου Ο'Ντόνελ, μαθητή της τάξης μας, που αποφοίτησε το 2023. Ο Άντριου δεν ήταν μόνο ένας δημοφιλής συμμαθητής και φίλος, αλλά ένα περήφανο και αφοσιωμένο μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

Ήταν ευγενικός, ειλικρινής και σπουδαίος αδελφός για τον Ρόρι. Ο Άντριου θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Andrew σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή».

Στη συνέχεια, το σχολείο απέτισε φόρο τιμής και στον Γουόλ, με το εξής μήνυμα:

«Αναπαύσου εν ειρήνη. Σε μια μέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο, ενημερωθήκαμε για άλλη μια τραγική απώλεια από την τάξη του 2023, με τον θάνατο του Μαξ Γουόλ.

Ο Μαξ ήταν μια συνεχής πηγή θετικότητας, ενθάρρυνσης και διασκέδασης για όλους γύρω του. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο προσωπικό του σχολείου μας όσο και μεταξύ των συμμαθητών του. Ήταν πολύ μεγάλος υποστηρικτής των σχολικών ομάδων μας κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκστρατειών κυπέλλου, καθώς και εκπληκτικός αδελφός για τον παλιό μας μαθητή, Τσάρλι.

Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Μαξ σε αυτή την άσχημη στιγμή και με τους φίλους του που βίωσαν μια τέτοια συγκλονιστική απώλεια τις τελευταίες 24 ώρες.

Το προσωπικό του σχολείου μας είναι διαθέσιμο να μιλήσει και να βοηθήσει όλους τους μαθητές μας που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Ιρλανδία: Το μήνυμα του διευθυντή του σχολείου για την τραγωδία στην Ίο

Με τη σειρά του, ο διευθυντής του St. Michael’s College, Τιμ Κέλεχερ (Tim Kelleher), έκανε γνωστό ότι ένα βιβλίο συλλυπητηρίων θα ανοίξει στο σχολείο από σήμερα και αναμένει ότι πολλοί παλιοί και παρόντες μαθητές και οι οικογένειές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στους νέους άνδρες.

Ο Κέλεχερ επιβεβαίωσε ότι ορισμένα μέλη της Ένωσης Γονέων του σχολείου έχουν μεταβεί στην Ίο για να υποστηρίξουν τις οικογένειες των Γουόλ και Ο'Ντόνελ, ενώ τα άλλα αγόρια που ήταν σε διακοπές στο νησί των Κυκλάδων πρόκειται να επιστρέψουν στο σπίτι σύντομα.

Ο διευθυντής του σχολείου επισήμανε ακόμη ότι οι φίλοι των νεκρών αγοριών έχουν «τραυματιστεί» ψυχολογικά από την τραγωδία.

Για τον Ο'Ντόνελ, ο Κέλεχερ είπε στο RTÉ ότι ήταν ένας «φανταστικός νεαρός άνδρας, σπουδαίος αθλητής, φανταστικός παίκτης ράγκμπι», ένας «τεράστιος υποστηρικτής του σχολείου» και «ακαδημαϊκά ευφυής».

«Ομοίως, ο Μαξ ήταν ένας πολύ έξυπνος νεαρός άνδρας. Φανταστικός αθλητής επίσης, παθιασμένος με το ράγκμπι και ακαδημαϊκά πολύ έξυπνος επίσης», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, και οι δύο οικογένειες πήραν την είδηση ​​χθες ότι τους αφαιρέθηκε το μέλλον και προφανώς είμαστε συντετριμμένοι για αυτές και τους φίλους τους και είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες», ανέφερε ακόμη ο διευθυντής του σχολείου.

Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης Ιρλανδίας: Σοκαριστικά νέα έρχονται από την Ελλάδα

Ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, Σάιμον Χάρις, τόνισε με μήνυμά του στα social media ότι οι σκέψεις του είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των δύο νεαρών.

«Σοκαριστικά νέα έρχονται από την Ελλάδα. Σκέφτομαι τις οικογένειες και τους φίλους του Andrew και του Max και όλους τους φοιτητές του Leaving Cert στην Ελλάδα που απολάμβαναν τις διακοπές τους μετά τις εξετάσεις και τώρα αντιμετωπίζουν τέτοιο σοκ, πόνο και θλίψη! Ξέρω ότι όλοι τους έχουμε στην καρδιά μας απόψε», έγραψε στο Twitter.

Αυτή είναι η τρίτη περίπτωση τις τελευταίες επτά ημέρες κατά την οποία νεαρός Ιρλανδός χάνει τη ζωή του ενώ κάνει διακοπές στην Ελλάδα.

Ο Ρόρι Ντίγκαν (Rory Deegan) πέθανε την περασμένη Κυριακή στη Ζάκυνθο, αφού βρέθηκε νεκρός σε πισίνα μπαρ. Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σε ηλικία 22 ετών.

Ο θάνατός του προκάλεσε τεράστιο σοκ και θλίψη στην τοπική κοινωνία και στους πολλούς φίλους του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Shannon, στην πόλη Λίμερικ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ