Ηράκλειο: Το μοιραίο λάθος που «σκότωσε» την 92χρονη στο γηροκομείο - Δεν κατάλαβε ότι έπινε απολυμαντικό λόγω άνοιας

Ηράκλειο: Το μοιραίο λάθος που «σκότωσε» την 92χρονη στο γηροκομείο - Δεν κατάλαβε ότι έπινε απολυμαντικό λόγω άνοιας

Τραγικό τέλος βρήκε - όπως όλα δείχνουν - μια 92χρονη γυναίκα, τρόφιμος σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς φέρεται να έχασε τη ζωή της μετά από κατανάλωση καθαριστικού-απολυμαντικού, το οποίο της δόθηκε, πιθανώς, κατά λάθος αντί νερού, για να πάρει τα χάπια της.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, ενώ μερικές ώρες αργότερα ο γαμπρός της άτυχης ηλικιωμένης προέβη σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Ο λόγος για τον 53χρονο ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, την 28χρονη υπεύθυνη βάρδιας, αλλά και μια 23χρονη νοσηλεύτρια, που φέρεται να έδωσε το απολυμαντικό στην αδικοχαμένη γυναίκα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης neakriti.gr, oι τρεις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ενώ ο 53χρονος φέρεται να βαρύνεται επιπρόσθετα με την κατηγορία της παράνομης λειτουργία της δομής, καθώς υπήρχε από τον περασμένο Ιούνιο απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Ωστόσο, το γηροκομείο φέρεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτουργούσε με προσωρινή δικαστική απόφαση.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε μετά το συμβάν τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας, ενώ οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι. Ως εκ τούτου, η δικογραφία που σχηματίστηκε, επιστράφηκε στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα, που διεξάγει τη σχετική έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της με τόσο άδικο τρόπο η 92χρονη Αθηνά.

Ηράκλειο: Διερευνάται το πώς το απολυμαντικό-καθαριστικό υγρό βρέθηκε μέσα σε μπουκάλι νερού

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, διερευνάται από τις Αρχές το πώς το απολυμαντικό-καθαριστικό υγρό βρέθηκε μέσα σε μπουκάλι νερού, αλλά και το πώς το εν λόγω μπουκάλι βρέθηκε μαζί με άλλα μπουκάλια νερού που όντως περιείχαν νερό στο εσωτερικό τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το επίμαχο υγρό ήταν διαυγές και δεν είχε οσμή που να παρέπεμπε σε απολυμαντικό. Πάντως, η ακριβής σύνθεση του υγρού επρόκειτο να διασαφηνιστεί μετά το πόρισμα των αρμοδίων, καθώς έχει ήδη σταλεί δείγμα για ανάλυση σε ειδικά εργαστήρια.

Εξάλλου, επρόκειτο να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της άτυχης ηλικιωμένης.

Η καταγγελία στις Αρχές έγινε από τον γαμπρό της εκλιπούσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγός του και κόρη της 92χρονης βρισκόταν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση μετά το επίμαχο περιστατικό.

Σε δήλωσή της στο neakriti.gr η αναπληρώτρια του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, Μαρία Φραγκιουδάκη, επεσήμανε ότι οι μη αδειοδοτημένες δομές ελέγχονται κανονικά αρμοδίως.

Σύμφωνα εξάλλου με την κ. Φραγκιουδάκη, «αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από τη Διεύθυνσή μας για τις μη αδειοδοτημένες, δηλαδή και η διακοπή λειτουργίας και η επιβολή προστίμου».

Στο μεταξύ, τη χθεσινή ημέρα, οι τρεις εμπλεκόμενοι στη σοκαριστική υπόθεση εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, μέσω της οποίας επισημαίνουν ότι θα συμπαρασταθούν εμπράκτως στην οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας.

«Αυτή τη στιγμή, η σκέψη και το μυαλό όλων μας βρίσκεται στην οικογένεια της εκλιπούσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας τροφίμου.

Συγχρόνως δηλώνουμε με πάσα ειλικρίνεια πως, όπως σταθήκαμε αρωγοί από την αρχή της ποινικής διαδικασίας, έτσι και τώρα θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες της ποινικής Δικαιοσύνης, προκειμένου αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες καταλήξαμε σε αυτό το ανεπανάληπτα οδυνηρό αποτέλεσμα. Αυτονόητα θα συμπαρασταθούμε με έμπρακτο τρόπο στην οικογένεια της αείμνηστης Αθηνάς και θα αγωνιστούμε προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και της διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατό της».

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γηροκομείο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό περιλαμβάνεται στις δομές που είχαν υποβληθεί τον περασμένο Ιούνιο σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους μετά από εισαγγελική εντολή. Τότε, είχαν μάλιστα πραγματοποιηθεί συλλήψεις εκπροσώπων πέντε γηροκομείων, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί τότε εκ μέρους των εισαγγελικών Αρχών η κοινοποίηση εγγράφου στην Αστυνομία, αλλά και στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ