«Μου πήρε καιρό να αντιληφθώ ότι είναι αυτή η εικόνα που αντικρίζω»: Συγκλόνισε η Ιωάννα στην πρώτη συνέντευξη στην TV

«Μου πήρε καιρό να αντιληφθώ ότι είναι αυτή η εικόνα που αντικρίζω»: Συγκλόνισε η Ιωάννα στην πρώτη συνέντευξη στην TV

Λίγες ημέρες μετά τη διακοπή της δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι που δέχθηκε, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη, καθηλώνοντας, για μία ακόμη φορά.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συναντήθηκε με την Κατερίνα Καινούργιου στο σπίτι της Αννίτας Ναθαναήλ, η οποία βρίσκεται κοντά της αυτούς τους δύσκολους μήνες, και προχώρησε με θάρρος σε μια συγκινητική εξομολόγηση, μιλώντας για την περιπέτειά της, την κατάσταση της υγείας της, αλλά και τη δίκη που ξεκίνησε και διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Φορώντας την ειδική μάσκα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για τις πρώτες ημέρες της στο νοσοκομείο, όπου είχε δίπλα της την μητέρα της. Αυτό που της έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά. «Το στήριγμά μου ήταν η μαμά μου στο νοσοκομείο. Τις πρώτες μέρες θυμάμαι πόνο και απελπισία. Εκείνη ήταν εκεί με πήρε αγκαλιά και μου είπε μην φοβάμαι και “θα πάνε όλα καλά”. Την πίστεψα γιατί είχα ανάγκη να το ακούσω και να την πιστέψω. Στηρίχθηκα πάνω στη δύναμή της μαμάς μου για να βρω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω όλο αυτό», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Γυρνώντας τον χρόνο, την ημέρα που η δράστις της επιτέθηκε με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου θυμάται ότι σηκώθηκε, ετοιμάστηκε και πήγε στη δουλειά της. «Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι κακό θα συμβεί. Σηκώθηκα ένα όμορφο πρωινό, ετοιμάστηκα και μπήκα στο αυτοκίνητο για να πάω στη δουλειά μου», ανέφερε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Μονόδρομος να παραβρεθώ στο δικαστήριο -Ημουν σε απομόνωση για πάρα πολλούς μήνες

«Από την πρώτη μέρα για μένα ήταν το ερωτηματικό: "Γιατί έχω δεχτεί αυτή την επίθεση"; Στη δίκη εκείνη επέλεξε να μην έρθει. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας. Κρατά μια απόσταση σαν να μην την αφορά. Για μένα ήταν μονόδρομος να παραβρεθώ στο δικαστήριο. Ήμουν πάρα πολλούς μήνες στην απομόνωση και ήταν έτσι κι αλλιώς ένα σοκ για μένα να βρεθώ με τόσο πολύ κόσμο. Προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία», αναφέρει η Ιωάννα Παλιοσπύρου και συνεχίζει: «Με τη φωτογραφία μου στα social media ήθελα να δείξω στον κόσμο το εύρος της ζημιάς. Αυτό είναι κάτι που δεν αποκαθίσταται. Ήθελα να δείξω πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία της αποκατάστασης».

«Ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα που είχα στο μυαλό μου όταν είδα τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία. Κατάλαβα πόσο πολύ κοντά έφτασα στον θάνατο. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου δεν είχα δει καθόλου την εικόνα μου. Κάθε φορά που έπρεπε να κάνω αλλαγή στις γάζες στο σώμα μου, γύριζα αλλού το κεφάλι μου για να μην το αντικρίσω. Ένιωθα πάντα ότι δεν είμαι έτοιμη να το αντικρίσω».

«Λίγες μέρες πριν βγω μου έδειξε κάποιες πρώτες φωτογραφίες από τα χειρουργεία για να μπορέσει να μου εξηγήσει και να κατανοήσω τι έχει γίνει, τι είναι αυτό που θα αντικρίσω. Έγινε πολύ σταδιακά και πολύ προσεκτικά και ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Μου πήρε πάρα πολύ καιρό να αντιληφθώ ότι είναι αυτή η εικόνα που αντικρίζω. Στην αρχή έψαχνα να βρω τον εαυτό μου κάτω από αυτή την εικόνα. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα την ξαναδώ».

«Ο σωματικός πόνος πάντα ξεχνιέται, ο ψυχικός δεν ξεχνιέται. Οι σωματικοί πόνοι είναι αφόρητοι κάθε φορά που πρέπει να κάνω μια θεραπεία. Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα. Ένα από τα δύσκολα που θυμάμαι, είναι όταν ερχόντουσαν να μου πάρουν αίμα, επειδή δεν υπήρχαν φλέβες στα χέρια μου γιατί είναι καμένα παντού, μου έπαιρναν πάντα από την μηριαία αρτηρία κάτι που είναι πολύ επίπονο.

Το δεύτερο που θυμάμαι πάρα πολύ έντονα, είναι στα πρώτα χειρουργεία που ήμουν σε κατάσταση σοκ, δεν ρωτούσα λεπτομέρειες γιατί φοβόμουν. Προσπαθούσα να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου και αυτό που σκεφτόμουν πηγαίνοντας στο χειρουργείο ήταν: "Κορίτσι μου το χειρότερο που μπορεί να πάθεις στο χειρουργείο είναι να πεθάνεις. Εξίσωνα τον χειρότερο κίνδυνο του χειρουργείου με την κατάσταση την οποία βρισκόμουν. Είσαι ήδη στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσες να βρίσκεσαι. Είναι σαν να έχεις πεθάνει αυτή τη στιγμή, οπότε μην φοβάσαι"…», εξομολογείται η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ο ρόλος της μάσκας είναι να με πιέζει και είναι θεραπευτικός δεν είναι για να κρύβει την εικόνα μου

Η Κατερίνα Καινούργιου, στη συνέχεια, ρώτησε την Ιωάννα για την σημερινή της κατάσταση. Σε αυτό το σημείο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξήγησε ότι η ποσότητα από το βιτριόλι ήταν τόσο μεγάλη που τραυματίστηκε σε όλο το επάνω μέρος του σώματός της.

«Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό είναι ότι η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που οι τραυματισμοί που έχω είναι στον πάνω κορμό, στα χέρια, στα άκρα, στο πρόσωπό και τον κορμό. Είναι και τα πόδια μου τραυματισμένα γιατί από εκεί χρειάστηκε να πάρουν το δέρμα για να μου καλύψουν όλα τα υπόλοιπα τραύματα. Ανέπαφη είμαι από τις γάμπες και κάτω, έχει τελειώσει η πρώτη φάση των βασικών χειρουργείων για να είμαι στη ζωή και λειτουργική –δεν είμαι 100% λειτουργική ακόμη. Αυτήν την περίοδο ο οργανισμός ξεκουράζεται. Επιβάλλεται να κάνω κάποιες καθημερινές θεραπείες και περιποιήσεις των μοσχευμάτων, γιατί αν δεν τα περιποιηθώ θα χάσουν την όψη που έχω και θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσω σε βάθος χρόνου. Όλα αυτά μέχρι να περάσω στη δεύτερη φάση που θα ξεκινήσω και πάλι χειρουργείο», είπε.

«Ο ρόλος της μάσκας είναι να με πιέζει και είναι θεραπευτικός δεν είναι για να κρύβει την εικόνα μου. Με πιέζει ούτως ώστε να μην υπερτροφούν οι ουλές και να μπορέσει το δέρμα να τοποθετηθεί και να σταθεροποιηθεί», πρόσθεσε.

«Με την κατηγορούμενη είχαμε μια τυπική κοινωνική συναναστροφή»

Για τον 40χρονο άνδρα που εμπλέκεται στην υπόθεση ανέφερε: «Καλό θα είναι να εξετάζουμε αυτά που δηλώνουμε γιατί η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Εγώ θα ήθελα να έρθει στο δικαστήριο (σ.σ: ο 40χρονος) και να πει την αλήθεια, αυτά που πραγματικά ξέρει. Αυτόν τον άνθρωπο δεν τον ξέρω, δεν τον έχω συναντήσει ποτέ, δεν ξέρω τη φωνή του, ούτε την όψη του. Είναι άσχημο να μιλάμε για ερωτική αντιζηλία. Εκτός από τη συνομιλία που είχαμε στο Facebook δεν υπήρξε ποτέ καμία άλλη επαφή με τον συγκεκριμένο κύριο».

«Δεν έχει κάνει καμία κίνηση για επικοινωνία ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος από την πλευρά του. Θέλω απλώς να πω. Εγώ δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν από τους δύο. Όλα τα μηνύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν έρθει και από τις δύο πλευρές προς εμένα. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ κανέναν από τους δύο. Προσπάθησα να είμαι ευγενική και με τους δύο και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που εγώ έχω εμπλακεί σε αυτή την ιστορία. Προσπαθούσα να βοηθήσω, να απαντήσω, ήμουν ειλικρινής. Εκείνη ήξερε ότι δεν είχα σχέση με εκείνον γιατί με παρακολουθούσε. Με την κατηγορούμενη είχαμε μια τυπική κοινωνική συναναστροφή», συμπλήρωσε.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σχολίασε και την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων που ζήτησε ο δικηγόρος της δράστιδας. «Είναι δικαίωμα του συνηγόρου να κάνει αυτές τις εξαιρέσεις. Η Δικαιοσύνη δεν είναι θέμα φύλου, δεν έχει να κάνει με γυναίκες και άνδρες. Ως γυναίκα και όχι ως θύμα νιώθω ότι αυτή η κίνηση έχει στοιχεία σεξισμού και ρατσισμού. Θεωρώ ότι η υπόθεση έχει αγγίξει όλον τον κόσμο και πιστεύω ότι οι ένορκοι θα πράξουν σωστά».

Μιλώντας για την ποινή της δράστιδας, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανέφερε ότι αυτό που την τρομάζει είναι το γεγονός ότι η κατηγορουμένη ίσως να μην έχει κατανοήσει αλλά και μετανιώσει για το κακό που της έκανε. «Είναι πολύ σοκαριστικό για εμένα ότι σύμφωνα με τους γιατρούς εγώ έχω ακόμη μπροστά μου μια 10ετία χειρουργείων, πόνου και ταλαιπωρίας για να αποκαταστήσω ως ένα βαθμό τη βλάβη που έχω υποστεί και η δράστις θα αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα. Δυστυχώς έτσι είναι το νομικό πλαίσιο. Αυτό που με τρομάζει ακόμη περισσότερο από αυτό είναι ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια, δεν ξέρω αν θα έχει κατανοήσει το κακό που έχει προκαλέσει και θα έχει μετανιώσει γι’ αυτό». «Δεν έχει επικοινωνήσει κανένας, ούτε από την οικογένειά της», συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στην Κατερίνα Καινούργιου, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για τη ζωή της πριν την επίθεση με το βιτριόλι και τον καιρό που έκανε δύο και τρεις δουλειές για να ζήσει και να κυνηγήσει τα όνειρά της.

«Έχω έρθει από επαρχία στην Αθήνα από πολύ μικρή για σπουδές. Από τα φοιτητικά μου χρόνια ξεκίνησα να εργάζομαι. Για πολλά χρόνια εργαζόμουν πολύ σκληρά. Δούλευα δυο και τρεις δουλειές για να βιοποριστώ και να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Ήταν μια ζωή με τις δυσκολίες που όλοι έχουμε και που το κάθε σπίτι μπορεί να αντιμετωπίζει. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για τον εαυτό μου», είπε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πάντα πιστεύω στη δύναμή μας και την αλληλεγγύη των γυναικών

Μιλώντας για την Αννίτα Ναθαναήλ που βρέθηκε κοντά της από την πρώτη στιγμή, αποκάλυψε: «Η Αννίτα με προσέγγισε σε μια δύσκολη φάση της ζωής μου. Είχα βγει από το νοσοκομείο και έψαχνα τρόπους και λόγους να σηκωθώ από το κρεβάτι και να αντιμετωπίσω τη δύσκολη πραγματικότητα. Με έχει βάλει στη ζωή της και για εμένα είναι πρότυπο. Με έχει προσεγγίσει με ανιδιοτέλεια, στοργικότητα και αγάπη και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα για εμένα».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μεταξύ άλλων, είπε: «Πάντα ήμουν μια γυναίκα που αγαπούσα και εξακολουθώ να αγαπώ τις γυναίκες. Πάντα πιστεύω στη δύναμή μας και την αλληλεγγύη των γυναικών».

Μέσα από τη συνέντευξή της, η Ιωάννα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την στήριξη που της δείχνει, λέγοντας ότι όλα αυτά της δίνουν κουράγιο. «Τα μηνύματα συμπαράστασης του κόσμου μου δίνουν κουράγιο για να τα καταφέρω… μου έστελναν στο νοσοκομείο γράμματα, εικονίτσες, τις ευχές τους… το πιο άσχημο συναίσθημα που έχω νιώσει, εκτός από τον πόνο, είναι ο φόβος… έχουν επικοινωνήσει μαζί μου από όλο τον κόσμο… θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Κούνεβα για την επικοινωνία που είχαμε και την στήριξή της…».

Επίθεση με βιτριόλι: Η γενναία Ιωάννα Παλιοσπύρου και η απούσα Εφη

Ηταν το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου, όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για να ξεκινήσει η δίκη για την επίθεση με τον βιτριόλι που δέχθηκε από την Εφη Κακαράτζουλα.

Η εικόνα της Ιωάννας Παλιοσπύρου συγκλόνισε, κάνοντας τους πάντες να μιλήσουν για θάρρος και δύναμη ψυχής. Η Ιωάννα φορώντας καπέλο και την ειδική μάσκα, έχοντας στο πλάι της τους δικηγόρους και συγγενικά της πρόσωπα πέρασε την πόρτα του Δικαστηρίου.

Εκεί, όπου αποφάσισε να μην παραβρεθεί η κατηγορουμένη Εφη Κακαράτζουλα. Σε γραπτή δήλωσή της ενημέρωσε ότι θα εμφανιστεί σε μετέπειτα στάδιο της δίκης. Συγκεκριμένα, στην εκφώνηση του ονόματός της, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι είναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, στην οποία αναφερόταν: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνέχεια της διαδικασίας».

«Απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι, ήθελε να με σκοτώσει», είπε, φεύγοντας από το δικαστήριο η Ιωάννα, καθώς η δίκη διακόπηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά. «Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για αν αποδειχθεί η αλήθεια και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση. Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS