Η νέα, εν ψυχρώ δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Η νέα, εν ψυχρώ δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Δύο δολοφονίες σε Σεπόλια και Βάρη που αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών των νονών της νύχτας, και έγιναν σε διάστημα δύο ημερών, έχουν προκαλέσει πολιτική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ας σημειωθεί ότι είναι τέσσερα συνολικά τα μαφιόζικα χτυπήματα, σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στη μακρά λίστα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμένων μεταξύ των συμμοριών της νύχτας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατηγορούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι οι μαφιόζικες εκτελέσεις έχουν γίνει μια καθημερινή είδηση στη χώρα, με τους πολίτες να βιώνουν τον τρόμο και να μένουν απροστάτευτοι, με το φόβο του εγκλήματος να παραμονεύει.

Η δολοφονία του γνωστού πυγμάχου Τάσου Μπερδέση στη Βάρη
Σήμερα το πρωί νεκρός έπεσε ο γνωστός πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης στη Βάρη, έξω από πυγμαχικό σύλλογο, όταν ένας άγνωστος δράστης τον εκτέλεσε, πυροβολώντας εναντίον του 10 φορές, με καλάσνικοφ.

Η εκτέλεση έγινε νωρίς το πρωί, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, έξω από πυγμαχικό σύλλογο. Το θύμα μόλις είχε βγει από τον όμιλο και μπήκε σε ΙΧ στη θέση του συνοδηγού. Τότε πλησίασε το τζιπ και ο δράστης τον εκτέλεσε.
Ο Τάσος Μπερδέσης είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις εκβιασμών, φυγοδικούσε στη Βουλγαρία, είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Στην πρώτη τους εκτίμηση τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» πίσω από την εκτέλεση ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η εκτέλεση 32χρονου στα Σεπόλια το απόγευμα της Κυριακής
Το απόγευμα της Κυριακής διαδραματίστηκαν σκηνές «φαρ ουέστ» επί της οδού Δυρραχίου στα Σεπόλια, όταν άγνωστος εκτέλεσε με 8 σφαίρες 32χρονο Αλβανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός άνδρας, που ήταν σεσημασμένος για απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες, καθόταν στην καφετέρια, όταν ξαφνικά εισέβαλε ένας άνδρας και τον πυροβόλησε. Ο 32χρονος έπεσε νεκρός, ενώ αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή.
Η Αστυνομία αποδίδει την δολοφονία του 32χρονου σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Σημειώνεται πως ο 32χρονος από την Αλβανία, που εκτελέστηκε στα Σεπόλια, κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στις 20 Ιουλίου 2007, άγνωστοι είχαν αποπειραθεί να τον σκοτώσουν και πάλι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στις 26 Μαΐου 2019 τον είχαν πυροβολήσει στον Σταθμό Λαρίσης, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Η πρώτη συμμορία, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αποτελείτο από 9 Αλβανούς υπηκόους, και η δεύτερη από 5 ομοεθνείς τους, ανάμεσά τους και ο 32χρονος. Αρκετά μέλη των εν λόγω εγκληματικών οργανώσεων βρίσκονται έγκλειστοι, ενώ όσοι παραμένουν ασύλληπτοι φαίνεται πως συνεχίζουν τη δολοφονική «βεντέτα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει να βιώνει τον τρόμο της δράσης συμμοριών και δολοφόνων
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Σπίρτζη με αφορμή τις δολοφονίες σε Σεπόλια και Βάρη.

Η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη

Η εικόνα της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα
Το απόγευμα της Κυριακής δολοφόνησαν θαμώνα καφετέριας στα Σεπόλια, το πρωί της Δευτέρας γάζωσαν με σφαίρες και άφησαν νεκρό πυγμάχο έξω από γυμναστικό σύλλογο στη Βάρη. Οι μαφιόζικες εκτελέσεις έχουν γίνει μια καθημερινή είδηση στη χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους πολίτες να βιώνουν τον τρόμο από τον ατελείωτο κύκλο του αίματος.
Ενώ γίνονται δολοφονίες, πλέον ανά δωδεκάωρο, το επιτελικό μπάχαλο Μητσοτάκη έχει το μυαλό του να κάνει προσλήψεις αστυνομικών για να τοποθετηθούν στα ακόμη κλειστά πανεπιστημια​κά ιδρύματα.

Η παντελής απουσία της ΕΛΑΣ και η έλλειψη στοιχειώδους σχεδίου για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας έχει αποθρασύνει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος και της νύχτας σε τέτοιο βαθμό ώστε να εκτελούνται διαρκώς συμβόλαια θανάτου υπό το φως του ήλιου, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες και μικρά παιδιά.

Η μη εξιχνίαση μιας έστω δολοφονίας, γεννά πλέον μεγάλα ερωτηματικά για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, την λειτουργία, τις εντολές και τη στάση τους.
Ελάχιστα απασχολούν όλα αυτά το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Οι σφαίρες πέφτουν βροχή και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασχολούνται με την προκήρυξη για την (υπερ)στελέχωση του νέου σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Χρησιμοποιούν συνειδητά εδώ και δύο χρόνια την αστυνομία ως μέσο επιβολής του πολιτικού τους σχεδίου ελέγχου, της τρομοκράτησης της κοινωνίας. Αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και να έχει καταστεί ανίκανη να επιτελέσει το βασικό της ρόλο που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος, η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η προστασία της ασφάλειας των πολιτών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αλλάξει άμεσα πολιτική και επιχειρησιακή κατεύθυνση.
Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει να βιώνει τον τρόμο της δράσης συμμοριών και δολοφόνων.
Η εικόνα της χώρας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.
Το έργο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη: Νόμος Άγριας Δύσης στην κοινωνία και Τάξη στη νεολαία και στους κοινωνικούς αγώνες, η καθημερινή ανασφάλεια των πολιτών αποτελεί βαθιά πληγή για τη δημοκρατία μας.

ΚΙΝΑΛ: Σιέστα και σομπρέρο η αντιεγκληματική πολιτική της ΝΔ
Δριμύτατη ήταν και η κριτική από το ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για τις δύο δολοφονίας με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της ότι η αντιεγκληματική πολιτική της ΝΔ είναι σιέστα και σομπρέρο.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Οι στυγερές δολοφονίες στα Σεπόλια και στη Βάρη, ήλθαν πολύ γρήγορα να μας θυμίζουν ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το έγκλημα έχει αποτύχει.
Η ανεξέλεγκτη και επιπλέον ασταμάτητη δράση εγκληματικών οργανώσεων, που οργώνουν το λεκανοπέδιο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας δολοφονώντας αδιακρίτως, βαραίνει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της.

Με τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες.
Αυτό αποδεικνύει και η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιήσει λατινοαμερικάνικες τακτικές για να μην εμπλακεί σε «ενοχλητικές φασαρίες».
Σιέστα και σομπρέρο. Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν ενεργεί. Και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, με το φόβο του εγκλήματος να διαχέεται παντού.
Ενώ αναλώνεται επικοινωνιακά στο να κυνηγά μόνο τις συναθροίσεις και τις πολιτικές διαμαρτυρίες ή να καταθέτει «απόρρητους» φακέλους στον Άρειο Πάγο, με τις κάμερες ανοικτές και τους φακέλους ανά χείρας.
Ας ξυπνήσουν τώρα στην κυβέρνηση και ας παρουσιάσουν μέσα στον Ιούνιο ένα συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, λαμβάνοντας υπόψη όσες προτάσεις ανακοινώσαμε ως Κίνημα Αλλαγής πριν λίγες μέρες, για την εμπέδωση μιας ουσιαστικής ασφάλειας για τον πολίτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ