Χρυσή Αυγή: Από ώρα σε ώρα η απόφαση για το ποιοι χρυσαυγίτες θα πάνε φυλακή

Χρυσή Αυγή: Από ώρα σε ώρα η απόφαση για το ποιοι χρυσαυγίτες θα πάνε φυλακή

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη.

Το δικαστήριο έχει διακόψει για μια ώρα (από τις 11:45) και υπάρχει η αίσθηση ότι με την επιστροφή του θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις αναστολές.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η παρουσία αστυνομικών στο δικαστήριο είναι αυξημένη.

Νωρίτερα, το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη αφορά τα όσα κατήγγειλε χθες ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Αν και η αποδεικτική διαδικασία έχει τελειώσει, ο Ηλίας Κασιδιάρης στις… καθυστερήσεις προσήλθε στο δικαστήριο για να μιλήσει για «κυβερνητικές παρεμβάσεις» το 2013 και τηλεφωνήματα στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά με άτομο που συνομιλούσε με τον Γιώργο Ρουπακιά. Ζήτησε τα όσα δήλωσε να ερευνηθούν και επανέλαβε ότι η ζωή του έχει καταστραφεί για ένα έγκλημα με το οποίο δεν έχει σχέση. Το αίτημά του ωστόσο απορρίφθηκε.

Παράλληλα, η υπεράσπιση του Γιάννη Λαγού ζήτησε να αναγνωστούν στο δικαστήριο δύο βουλεύματα με τα οποία, όπως υποστηρίζει, κρίθηκε ότι δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Η Οικονόμου επιμένει στην πρότασή της για ανασταλτικές ποινές

Χθες, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, μετά τις επικρίσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη για παραλείψεις και ανακρίβειες, πέρασε στην αντεπίθεση. Επέμεινε στην πρότασή της να παραμείνουν όλοι ελεύθεροι πλην του ισοβίτη Γιώργου Ρουπακιά, ενώ έστρεψε τα βέλη της κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, για τους οποίους είπε ότι έχουν παραβιάσει κάθε κανόνα δεοντολογίας, επειδή οι προτάσεις της δεν τους είναι αρεστές.

Η πρόταση της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο, που καλείται να λάβει την πλέον κρίσιμη απόφαση για το ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS