Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο πιλότος - «Δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή», του φώναζαν πολίτες

Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή ο πιλότος - «Δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή», του φώναζαν πολίτες

Ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί βρίσκεται 32χρονος κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων συνοδεία ισχυρών αστυνομικών μέτρων και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

«Δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή», φώναζαν παρευρισκόμενοι στα δικαστήρια.

Η απολογία του αναμένεται να αρχίσει σε δύο ώρες, προκειμένου να μελετήσει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου ψηφιακά αρχεία δικογραφίας που έλαβε σήμερα.

Τι λένε οι δικηγόροι της οικογένειας της Καρολάιν
Στο μεταξύ, παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας δήλωσαν οι δύο δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια της Καρολάιν.

«Καταθέσαμε δήλωση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν. Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της.

Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση. Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί», ανέφεραν σε δηλώσεις τους.


Τι θα πει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Ο πιλότος θα απολογηθεί για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θανάτωση ζωής, και δύο πλημμελήματα, ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και ψεύδη καταγγελία στις αρχές.

Ο 33χρονος αναμένεται στο πολυσέλιδο υπόμνημά του και στην απολογία του να υποστηρίξει ότι η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν δεν ήταν προσχεδιασμένη.

Παρά το γεγονός ότι για 37 ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει όχι μόνο τις αστυνομικές αρχές αλλά και όλη τη χώρα, τώρα, δηλώνει, μέσω των συνηγόρων του, μετανιωμένος και ζητάει συγγνώμη για την πράξη του, στάση που αναμένεται να τηρήσει και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο κατηγορούμενος θα εισφέρει νέα στοιχεία σχετικά με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ανάμεσα στον ίδιο και την 20χρονη κοπέλα πριν από το έγκλημα.

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή, όπως έχει διαφανεί τις ημέρες από τη σύλληψή του, μέχρι και σήμερα, την οποία αναμένεται να ακολουθήσει και στην απολογία είναι πως δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να εμπλέκεται στη δολοφονία. Όλα σύμφωνα με τον πιλότο έγιναν μέσα σε μια στιγμή, λόγω της έντασης που προηγήθηκε ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ήδη προανακριτικά και στην πρώτη και στη δεύτερη εξέτασή του από τους αστυνομικούς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, έχει υποστηρίξει πως η αφορμή για το έγκλημα ήταν η συμπεριφορά της γυναίκας του απέναντι στην κόρη τους, επιχειρώντας να ρίξει το «βάρος» της ευθύνης στο θύμα.

H τύχη της μικρής Λυδίας
Την ίδια στιγμή στην Εισαγγελία Ανηλίκων βρέθηκε ο δικηγόρος του πιλότου προκειμένου να καταθέσει αίτηση για συνεπιμέλεια του παιδιού του, της μικρής Λυδίας.

Εντός της εβδομάδας κοινωνικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια της μικρής. Κοινωνικοί λειτουργοί αναμένεται να επισκεφθούν τόσο την οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν στην Αλόννησο, όσο και την οικογένεια του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πάντως, η μητέρα της 20χρονης δεν φαίνεται αρνητική στο να μοιραστεί η επιμέλεια μεταξύ των δύο οικογενειών. Έτσι, το σενάριο της συνεπιμέλειας μοιάζει να είναι πιθανό.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας θα δει ποιοι θα είναι τρόποι επικοινωνίας του 32χρονου με το παιδί του.

Συγκέντρωση φεμινιστικων οργανώσεων
Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων πραγματοποιούν εκπρόσωποι φεμινιστικων οργανώσεων. Άνοιξαν μάλιστα πανό με σύνθημα «Καμιά λιγότερη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS