Γηροκομείο Χανίων: Αναφορά στον Αρειο Πάγο από τη δικηγόρο που ξεκίνησε την έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης

Γηροκομείο Χανίων: Αναφορά στον Αρειο Πάγο από τη δικηγόρο που ξεκίνησε την έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπέβαλε αναφορά η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, η οποία εκπροσωπεί τις οικογένειες των ηλικιωμένων που έχουν καταγγείλει τις σοκαριστικές συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο στα Χανιά.

Η αναφορά, σύμφωνα με τη δικηγόρο, περιγράφει τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και ΑντιπεριφΈρειας Χανίων, που είναι οι εποπτεύουσες αρχές, για τη λειτουργία της δομής.

«Μας έκαναν εντύπωση δηλώσεις της πλευράς των δικηγόρων του Γηροκομείου» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Παπαδακη.

«Όταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας.

Επίσης, οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις, καταγγελίες κ.λπ. ήδη από το 2009 και δεν μπορούν να παραβλεφθούν από την εποπτεύουσα αρχή.

«Οι δικηγόροι των υπόπτων αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, ότι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. Πως γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια" ανέφερε, παραπέμποντας στις δηλώσεις των συνηγόρων της πλευράς της διοίκησης.

«Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος.

Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μάρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS