Γιάννης Λαγός: To Βέλγιο αποφάσισε την έκδοσή του στην Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: To Βέλγιο αποφάσισε την έκδοσή του στην Ελλάδα

Οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο αποφάσισαν την έκδοση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, μετά από την ακροαματική διαδικασία σήμερα το πρωί.

Ο Γιάννης Λαγός έχει έως τη Δευτέρα προθεσμία για έφεση. Αν δεν εφεσιβάλει την απόφαση, θα φτάσει στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, με την Εισαγγελία Βρυξελλών να σημειώνει πως «για λόγους ασφαλείας η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να ανακοινωθεί».

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση η εισαγγελία Βρυξελλών αναφέρει:

«Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του Ιωάννη Λαγού, η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ. Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο. Η διάρκεια της προσφυγής (έφεσης) λήγει τη Δευτέρα. Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Τη Μεγάλη Τρίτη 28/4, ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, μέχρι να αποφασίσει η βελγική δικαιοσύνη επί της ουσίας της προσφυγής του, για μη εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 27/4, είχε προηγηθεί η σύλληψη Λαγού στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS