Γιαμαρέλλου: Κρίσιμο το θέμα του Πάσχα -Δεν είμαστε έτοιμοι να το κρίνουμε ακόμα

Γιαμαρέλλου: Κρίσιμο το θέμα του Πάσχα -Δεν είμαστε έτοιμοι να το κρίνουμε ακόμα

Η καθηγήτρια Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου, χαρακτήρισε κρίσιμο το θέμα του Πάσχα, σχολιάζοντας και γενικά τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η καθηγήτρια Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος δήλωσε το τι θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, ενώ εξήγησε και πώς θα κινηθούμε το Πάσχα.

«Είναι κρίσιμο το θέμα του Πάσχα που ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να το κρίνουμε. Είδατε τα κρούσματα και τους θανάτους χθες, αλλά και τους διασωληνωμένους. Λέμε ότι είμαστε σε οριζοντίωση των κρουσμάτων, αλλά έχουν αυξηθεί και τα τεστ, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται περισσότερα», ανέφερε.

Μεγάλη η πίεση λόγω των κρουσμάτων που υπάρχουν
«Νομίζω ότι τα self tests απαιτούν επιβεβαίωση. Άρα δεν συμπεριλαμβάνονται τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω self tests στα όσα ανακοινώθηκαν χθες. Η πιθανότητα ένα self test να βγει ψευδώς αρνητικό, είναι μία στις 1000. Επομένως το αρνητικό μας καθησυχάζει απόλυτα», ξεκαθάρισε η κ. Γιαμαρέλλου. Και συνέχισε προτάσσοντας το εξής: «Το 30% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί. Αυτή είναι και η αξία του τεστ, βρίσκω τον ιό σε εκείνον που μπορεί ο ίδιος να μην έχει τίποτα, αλλά να κολλάει τον κόσμο γύρω του».

«Με τα κρούσματα που έχουμε τώρα, υπάρχει μεγάλη πίεση και οι επιδημιολόγοι λένε ότι η πίεση θα κρατήσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα. Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος, είμαστε επιφυλακτικοί για το πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό», εξήγησε η κ. Γιαμαρέλλου.

«Όλοι περιμέναμε ότι θα μειωθούν πιο γρήγορα τα κρούσματα, αλλά αυτά επιμένουν. Είναι φυσικό λοιπόν, να είναι κανείς επιφυλακτικός. Έχουμε την πληροφορία όμως, ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν αύξησε τα κρούσματα και την κινητικότητα. Αυτή είναι μια πληροφορία που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και για τις επόμενες κινήσεις μας», κατέληξε για τα κρούσματα.

«Είναι δυνατόν μετά από τέτοιες συγκεντρώσεις να μην αυξηθούν τα κρούσματα;»
Επίσης, η κα Γιαμαρέλλου σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται. «Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλα αυτά τα νέα παιδιά είναι ότι μέσος όρος των νοσηλευμένων έχει κατέβει πολύ γιατί οι μεγαλύτεροι έχουν εμβολιαστεί. Ο συνωστισμός είναι επικίνδυνος και παρουσιάζεται σε όλες τις χώρες».

«Είναι δυνατόν μετά από τέτοιες συγκεντρώσεις να μην αυξηθούν τα κρούσματα; Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε! Κάνω έκκληση σε αυτά τα παιδιά που τα αγαπάμε, για να έχουμε ένα καλό Πάσχα, να πετάξουμε τις μάσκες, να είναι προσεχτικά», τόνισε από την πλευρά της.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ