Φωτιές: Στην Ηλεία το πιο σοβαρό μέτωπο

Φωτιές: Στην Ηλεία το πιο σοβαρό μέτωπο

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο 24ωρο σε πολλές περιοχές της χώρας. Oι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και εθελοντές, βρίσκονταν επί ποδός, καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τις φωτιές.

Φωτιές: Στην Ηλεία το πιο σοβαρό μέτωπο

Στον Δήμο Πηνεία της Ηλείας εντοπίζεται το πιο σοβαρό μέτωπο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία σχηματίζοντας ένα μεγάλο μέτωπο σε δύο περιοχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής λίγο μετά τις 7:20 το πρωί του Σαββάτου (22/6) ήταν ότι η μάχη δίνεται κυρίως στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος την ώρα που υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην περίμετρο της φωτιάς.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 120 πυροσβέστες από το έδαφος μαζί με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ενδεικτικό της έντασης της φωτιάς είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 για έκκενωση από Λάτα προς Σιμόπουλο, ενώ εκκενώθηκαν εφτά κοινότητες και οικισμοί.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Αλποχωρίου όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 19 οχήματα.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα

Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πελοπόννησο σε Μεγαλόπολη, Κρανίδι, Αργολίδα είναι είτε σε ύφεση είτε έχουν οριοθετηθεί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων δεδομένου ότι και σήμερα οι περισσότεροι νομοί της περιοχής είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4-πορτοκαλί).

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν κατά την διάρκεια της νύχτας στο Κρανίδι, όπου η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Η φωτιά άφησε πίσω της καταστροφές σε κυρίως σε αυλές σπιτιών, ενώ έπληξε και δυο οικίες. Από το πύρινο μέτωπο προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε ελαιόδεντρα.

Τα υπόλοιπα μέτωπα σε Μεγαλόπολη και Αργολίδα είναι σε ύφεση με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παραμένουν στα σημεία για να αποφύγουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Στη Μεγαλόπολη πάντως οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους καθώς καταστράφηκαν επιχειρήσεις αλλά και σπίτια.

Φωτιά τη νύχτα στην Ύδρα

Αργά τη νύχτα ξέσπασε φωτιά και στην Ύδρα, σε δύσβατο και απόκρημνο μέρος με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής διά θαλάσσης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ