ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Κασσελάκης για τις δηλώσεις περί «μαύρου χρήματος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Κασσελάκης για τις δηλώσεις περί «μαύρου χρήματος»

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα για «μαύρα χρήματα» στα ταμεία της Κουμουνδούρου και το λουκέτο στην εφημερίδα «Αυγή».

Παρά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «μαύρου χρήματος» και «οικονομικού χάους» στο κόμμα, όταν το παρέλαβε, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δεν απάντησε - τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, στελέχη που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν το αντάρτικο στον Κασσελάκη, με την πρώτη κίνηση να γίνεται από τους Διονύση Τεμπονέρα, Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα, οι οποίοι αποχώρησαν από τα όργανα του κόμματος και στην επιστολή τους άφησαν αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος.

Μάλιστα, σήμερα οι παραιτήσεις συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά με το μέλος της ΚΕ Βλάση Τσιόγκα, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για τοξικότητα, αλλά και για το λουκέτο στην «Αυγή».

Θύελλα αντιδράσεων από «Τσιπρικούς»

Στη συνέχεια, βουλευτές του «τσιπρικού» μπλοκ εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και του Ευάγγελου Αποστολάκη, με αφορμή της δηλώσεις περί «μαύρου χρήματος» στα ταμεία.

Χρήστος Σπίρτζης, Χάρης Μαμουλάκης και Όλγα Γεροβασίλη, με δηλώσεις τους, προέτρεψαν τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ναύαρχο Αποστολάκη να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Πυρά» κατά Κασσελάκη εξαπέλυσε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποστηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αποκλείω σε κάθε περίπτωση το να πήρε ο ίδιος ή να διαχειρίστηκε “μαύρο χρήμα” στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος έχει στοιχεία για κάτι διαφορετικό, μπορεί να τα πάει στον εισαγγελέα, ο Τσίπρας όσο κυβερνούσε έβαζε όρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας «παροτρύνω και τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον εισαγγελέα», ενώ η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, είπε «περιμένω να γυρίσει από τις ΗΠΑ, να συνεδριάσουν τα όργανα και να πάρουμε απαντήσεις, καθαρές απαντήσεις, για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Με τη σειρά της, και η Κατερίνα Νοτοπούλου εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρόεδρος του κόμματος άφησε τέτοιο υπονοούμενο» και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να προσέλθει στη συνεδρίαση των οργάνων και να εξηγήσει τι ήθελε να πει.

«Όποιος έχει γνώση για “μαύρα ταμεία” στον ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τα στοιχεία στον εισαγγελέα», τόνισε.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις ο Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες χθες, προσπάθησε να ανασκευάσει τις αρχικές του δηλώσεις.

«Εκτιμώ, εγώ λέω φαντάζομαι, ούτε ότι το ξέρω, ούτε ότι τα έχω διαχειριστεί. Για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά. Αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα», επισήμανε.

Χάος στην Κουμουνδούρου

Ενδεικτικό του χάους που επικρατεί στην Κουμουνδούρου ήταν και το «άδειασμα» της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά, από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η ίδια, σχολιάζοντας τις δηλώσεις περί «μαύρου χρήματος», είπε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος, ούτε υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν “μαύρα” στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι λειτουργούσε με βάση “μαύρα” ή μαύρες σακούλες και αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα διαχρονικά, και μάλιστα ήρθε και είπε ότι «η βασίλισσα-αρχόντισσα των “μαύρων” είναι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης με νέα ανάρτησή του, όχι μόνο επανέφερε το θέμα, αλλά ξεκαθάρισε και τι εννοούσε.

«Σας μίλησα με ειλικρίνεια για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Με μεγάλο συναισθηματικό κόστος. Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτή τη στιγμή; Μόνο με “μαύρο χρήμα”. Ξεκαθάρισα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει “μαύρο χρήμα”. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν “μαύρο χρήμα” προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλον πρόεδρο», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση των οργάνων

Κι ενώ οι εσωκομματικές κόντρες φούντωναν, χθες υπήρξαν πληροφορίες πως κείμενο υπογραφών που διακινούνταν μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις τελευταίες παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, με το οποίο εκφράζουν τον προβληματισμό τους και ζητούσαν σύγκληση των οργάνων ΚΟ, ΠΓ και ΚΕ.

Τελικά, ο Στέφανος Κασσελάκης τον πρόλαβε και ανακοίνωσε τη σύγκληση Πολιτικής Γραμματείας την επόμενη Πέμπτη 4/07 και Κεντρική Επιτροπή τη μεθεπόμενη Κυριακή 7/07.

Στο κείμενο πάντως που φέρεται να διακινήθηκε υπήρχαν αναφορές στη συγκρότηση «της μεγάλης προοδευτικής παράταξης», τονίζοντας πως «τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις».

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο φέρεται πως καταλογιζόταν στον Στέφανο Κασσελάκη «διαιρετικές τακτικές και στοχοποιήσεις στελεχών», ενώ όσον αφορά τα περί «μαύρου χρήματος», που έγραψε σε ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη υπογραμμίζουν ότι «τραυματίζει τον χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ