Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας: Αναστέλλεται η λειτουργία του μέχρι νεοτέρας - Αύριο η αποτίμηση των ζημιών

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας: Αναστέλλεται η λειτουργία του μέχρι νεοτέρας - Αύριο η αποτίμηση των ζημιών

Αναστολή της λειτουργίας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου μέχρι νεοτέρας αποφάσισε η 6η ΥΠΕ μετά την έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/07) στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, αύριο θα γίνει η αποτίμηση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα από τη φωτιά στις υποδομές, αναμένεται εργολάβος ο οποίος θα αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή τους.

Στην σύσκεψη για το Καραμανδάνειο που έγινε υπό τον Γιάννη Καρβέλη συμμετείχαν η δοικήτριας Ασπασία Ρηγοπούλου διευθυντές των Κλινικών ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, Κ. Σβόλης.

Νωρίτερα το νοσοκομείο εκκενώθηκε με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, περί τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και στο ΠΓΝΠ.

Εντός ολίγου θα πραγματοποιηθεί, υπό τον συντονισμό του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, ευρεία σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», για τον συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των Υγειονομικών Σχηματισμών λόγω των εκκενώσεων. Παράλληλα θα γίνει τηλεδιάσκεψη και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν θέσει υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα, τα οποία απειλούσαν με καταστροφή το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡΙΟ.

Από ότι φαίνεται σώθηκε στο και πέντε το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο. Οι συνάδελφοι μου περιγράφουν την ηρωική προσπάθεια όλων των εργαζόμενων, της διοίκησης και της πυροσβεστικής.

Άκουσα τον αρχηγό της πυροσβεστικής να λέει στην ενημέρωση ότι η φωτιά έφθασε στη ταράτσα του νοσοκομείου, επίσης σε άλλο σημείο κοντά στα οξυγόνα, σε κάδους απορριμμάτων εντός του περιβάλλοντα χώρο. Κατασβέθηκε παντού είπε. Τι να πούμε.

Μεγάλος κίνδυνος να καεί. Μπράβο. Γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου από τα νοσηλευόμενα παιδάκια. Οι συνάδελφοι, η διοίκηση ενήργησαν αστραπιαία πριν καν δοθεί εντολή εκκένωσης. Τα περίπου 25 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα δύο νοσοκομεια των Πατρών.

Κάποια χειρουργικά πήραν εξιτήριο και πήγαν σπίτι τους. Πολλοί γονείς πήραν τα παιδιά τους με τα δικά τους αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο κοντινό νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται 7 παιδιά.

Στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινική και εαν χρειασθεί θα μεταφερθούν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΡΙΟΥ. Μπραβο στους συναδέλφους.

Ωφείλω όμως να πω και ένα μπράβο στους πυροσβέστες, στον επικεφαλής της πυροσβεστικής για τον συντονισμό. Άψογος. Σώθηκε το Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Και δεν έχουμε πολλά παιδιατρικα νοσοκομεία στη χώρα μας. Μόνο τέσσερα. Τα δύο νοσοκομεία των Πατρών βρίσκονται σε εφημερεία και ετοιμότητα. Στο νοσοκομειο Αγιος Ανδρέας τοποθετούν κρεβάτια στην αίθουσα συνελεύσεων που έχει κλιματισμό προκειμένου να υποδεχθούν περί τους 25 ηλικιωμένους από το ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ Μπράβο Γιαννάκος

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (09/07), στην περιοχή Γηροκομειού της Πάτρας, μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προκαλώντας την αποστολή αλλεπάλληλων μηνυμάτων από το 112 που ζητούσαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν το σημείο».

Η μαρτυρία παιδιάτρου του Καραμανδάνειου για τη φωτιά

Για την πυρκαγιά και την κατάσβεση της φωτιάς όπως την έζησε, μίλησε ο Θανάσης Φίλιας, παιδίατρος του Καραμανδάνειου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η εκκένωση έγινε έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο νοσοκομείο του Ρίου και στον Άγιο Ανδρέα. Είναι όλα ασφαλή».

Στη συνέχεια, όπως περιέγραψε, η φωτιά «μπήκε» και στον εσωτερικό χώρο του Νοσοκομείου: «Η φωτιά έπιασε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και δημιουργήθηκε εστία στο τρίτο όροφο, την οποία όμως πολύ γρήγορα κατάφεραν να την σβήσουν» ανέφερε, σχολιάζοντας πως η πυρκαγιά πιθανόν προήλθε από κουκουνάρι που πετάχτηκε στον χώρο, καθώς το Νοσοκομείο περιτριγυρίζεται από πεύκα.

Καταλήγοντας είπε: «Προφανώς από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, γιατί η περιοχή εδώ είναι γεμάτη με πεύκα και έπιασε και στην ταράτσα σε έναν χώρο, όμως δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ