Φολέγανδρος: Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο δολοφόνος - «Είναι ψυχασθενής» λέει ο δικηγόρος του

Φολέγανδρος: Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο δολοφόνος - «Είναι ψυχασθενής» λέει ο δικηγόρος του

Για τις συνθήκες της δολοφονίας της άτυχης Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της στην Φολέγανδρο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δράστης, μίλησε ο συνήγορός του, Γιάννης Βλάχος.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Παρασκευής ο 30χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού και από εκεί στο ψυχιατρείο. «Το ψυχιατρείο είναι τμήμα των φυλακών. Θα πάει στη φυλακή και από εκεί είναι λογικό να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πάει στον Κορυδαλλό, για να υπάρξει και αποτελεσματική φύλαξή του», είπε.

Παράλληλα αναφερόμενος στο πώς θυμάται ο 30χρονος το μοιραίο βράδυ, ο δικηγόρος του είπε ότι «οι δυσκολίες που έχει λόγω της υποκείμενης ασθένειας, τον οδήγησαν στο να προσπαθεί να συνθέσει ο ίδιος τα κομμάτια της πραγματικότητας στο μυαλό του. Αυτό του έχει συμβεί και στο παρελθόν».

«Δεν έχουμε βρασμό ψυχής. Εμείς λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχασθενής. Είναι διαγνωσμένο το 2015 αυτό. Και υπήρξαν και άλλες διαγνώσεις και θεραπείες που ξεκίνησαν και διακόπηκαν. Δεν μπορώ να πω αν η ασθένειά του έπαιξε κάποιο ρόλο στο έγκλημα. Αυτό θα το πουν οι ειδικοί», κατέληξε ο κ. Βλάχος.

Δεν έπεισε με την απολογία του - Στον Κορυδαλλό από σήμερα

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον πεντέμιση ώρες κράτησε η απολογία του 30χρονου δράστη για τη δολοφονία της 26χρονης φαρμακοποιού στη Φολέγανδρο.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του και σήμερα οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την απολογία του ο 30χρονος επανέλαβε την ομολογία της αποτρόπαιας πράξης του και επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα για τα οποία έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή την οποία όμως αυθαίρετα είχε διακόψει.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς μετά το τέλος της απολογίας και την προφυλάκιση του 30χρονου, κατέθεσαν αίτηση για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Μάλιστα ο ένας εκ των δυο συνηγόρων του κατηγορούμενου κ. Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο δράστης την ώρα της εγκληματικής πράξης δεν είχε συνείδηση του τι έκανε. «Ζήτησε συγγνώμη αλλά δήλωσε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνη την στιγμή τι έκανε, διότι η συνείδησή του ήταν θολή», είπε και συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος συνεργάστηκε με τις Αρχές παρά τη «δωδεκάωρη νοσηλεία του στο κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε μετά την πτώση συνείδησης, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή ίδια με εκείνη που του είχαν συνταγογραφήσει οι ψυχίατροι ήδη από το 2015, αγωγή την οποία αυθαιρέτως ο ίδιος δεν έπαιρνε».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, κ. Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος «τα έχει τετρακόσια» και πρόσθεσε: «Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα γιατί ακόμη και αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας».

Σοκάρουν τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Την ίδια ώρα τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση του άψυχου κορμιού της Γαρυφαλλιάς αποτελούν κόλαφο για τον 30χρονο δράστη, αφού όπως χαρακτηριστικά δείχνουν, ο κατηγορούμενος αφού χτύπησε αλύπητα την 26χρονη την έσερνε στα βράχια, πριν την πετάξει στη θάλασσα. Την είχε χτυπήσει τόσο πολύ ώστε έχασε τις αισθήσεις της, μέχρι που την έριξε στη θάλασσα, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς, το οποίο ανασύρθηκε από τη θάλασσα από λιμενικούς, έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. Ένα τραύμα, το οποίο χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Επίσης, από τα χτυπήματα στα βράχια άνοιξαν οι βρεγματικές ραφές του κρανίου. Όλα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν, ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Στον λάρυγγα και στα πνευμόνια βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό. Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη φαρμακοποιός και κυρίως αυτές στο κεφάλι ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Στη θάλασσα την έριξε ο δράστης χωρίς τις αισθήσεις της. Ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS