Εξαδάκτυλος: «Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον κορωνοϊό -Υψηλό ιικό φορτίο παρά τις 10 μέρες σκληρού lockdown»

Εξαδάκτυλος: «Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον κορωνοϊό -Υψηλό ιικό φορτίο παρά τις 10 μέρες σκληρού lockdown»

«Το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον κορωνοϊό» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Τα 170.000 κρούσματα που ανάρρωσαν έχουν ανοσία. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διατηρηθεί. Πάνω από το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στην Covid-19. Είτε δια του εμβολιασμού είτε δια της νοσήσεως» εξήγησε χαρακτηριστικά στο Mega.

Παράλληλα, δήλωσε, ότι είναι μικρό το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος από κορωνοϊό αν έχει εμβολιαστεί. «Και αν συμβεί αυτό θα νοσήσει πολύ ελαφρά» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πορεία του αριθμού των κρουσμάτων και πώς αυτή αυξομειώνεται. «Οι άνθρωποι που μολύνονται μπορεί να σταθεροποιούνται ή αναμένουμε να σταθεροποιηθούν. Αλλά όσοι μολύνθηκαν νοσούν, η νόσηση βαραίνει, έτσι ώστε οι περισσότεροι να χρειάζονται νοσηλεία ακόμα και σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δηλαδή, αυξάνονται πρώτα τα κρούσματα, στη συνέχεια κάποιοι χρειάζονται νοσηλεία, ΜΕΘ και κάποιοι καταλήγουν» σημείωσε, αναφέροντας ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης γίνεται πρώτα με την μείωση των κρουσμάτων και στη συνέχεια ακολουθεί μείωση νοσηλευόμενων.

Τέλος, έκανε λόγο ότι τα στοιχεία «δεν είναι μαύρα» και πως «τα αποτελέσματα του απαγορευτικού φαίνονται μεταξύ της 10ης και 14η ημέρας. Έχουμε μια εβδομάδα να δούμε πού θα πάμε».

«Υψηλό ιικό φορτίο παρά τις 10 μέρες σκληρού lockdown»
Υψηλό ιικό φορτίο, αντίστοιχο με αυτό που υπήρχε πριν επτά, 15 και 21 μέρες, καταγράφεται στα λύματα των Αθηνών, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη.

Όπως σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη πτώση του ιικού φορτίου το οποίο παραμένει «βαρύ και πολύ υψηλό».

«Δεν φάνηκε μείωση στα λύματα. Θα περιμένουμε να μετρήσουμε το ΣΚ. Να δούμε τι αποτέλεσμα είχαν τα περιοριστικά μέτρα στην ανάσχεση της διασποράς» πρόσθεσε.

«Όλα τα θετικά κλινικά δείγματα που εξετάζονται έχουν πολύ μεγάλο ιικό φορτίο. Τα στελέχη που επικρατούν δίνουν μεγάλο πληθυσμό ιικού φορτίου. Αυτό επιβεβαιώνεται στα λύματα» επισήμανε σχετικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS