Έτοιμα τα φυλακιστήρια για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής - Έφεση καταθέτει ο Λαγός

Έτοιμα τα φυλακιστήρια για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής - Έφεση καταθέτει ο Λαγός

Η τελευταία πράξη μίας σειράς δικαστικών διαδικασιών θα παιχθεί σήμερα για όσους από τους 39 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα χέρια των αρχών.

Οι «39» αναμένεται να μάθουν τα σωφρονιστικά καταστήματα που θα μεταφερθούν ύστερα από σχετική απόφαση του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Εντός των φυλακών ωστόσο θα ακολουθηθεί ειδικός σχεδιασμός για τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Λόγω των ειδικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοιού που επικρατούν, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.

Αντίθετα, μετά από συνεννόηση ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελίας, αστυνομικός θα μεταβεί στην Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδόσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των κρατουμένων θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Την ίδια στιγμή, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός δια του συνηγόρου του κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου καθώς υποστηρίζει πως χρειάζεται, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας,τελεσίδικη απόφαση για την άρση της ασυλίας του.

Οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι είναι οι:

Ιωάννης 'Αγγος, Αγριογιάννης Δημήτριος, Αναδιώτης Αναστάσιος, Νικόλαος Αποστόλου, Γερμενής Γεώργιος, Γρέγος Αντώνιος, Ευγενικός Μάρκος, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καζαντζόγλου Ιωάννης, Καλαρίτης Ελπιδοφόρος, Κασιδιάρης Ηλίας, Κομιάνος Ιωάννης, Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νικόλαος, Λαγός Ιωάννης, Λιακόπουλος Διονύσιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Μίχος Νικόλαος, Μπαρέκας Θωμάς, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Παναγιώταρος Ηλίας, Πανταζής Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Παππάς Χρήστος, Πατέλης Γεώργιος, Πόπορη Βενετία, Ρουπακιάς Γεώργιος, Σιατούνης Νικόλαος, Σταμπέλος Γεώργιος, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στράτος Αθανάσιος, Τσακανίκας Γεώργιος, Τσαλίκης Λέων, Τσόρβας Αθανάσιος, Τσόρβας Νικόλαος και Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

Άφαντος ο Χρήστος Παππάς

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Λαγό είναι ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες της ΧΑ που δεν έχει παραδοθεί ή συλληφθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου που στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία φορά που αστυνομικοί ειδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Μαλιστα την 1η Οκτωβρίου ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε δώσει κανονικά το «παρών» στο ΑΤ Παπάγου βάσει του βουλεύματος που ίσχυε για το πρόσωπό του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS