Εστίαση: Καθήμενοι για όλο το καλοκαίρι -Τι αποκάλυψε ο Γεωργιάδης σε σύσκεψη με καταστηματάρχες της Κρήτης

Εστίαση: Καθήμενοι για όλο το καλοκαίρι -Τι αποκάλυψε ο Γεωργιάδης σε σύσκεψη με καταστηματάρχες της Κρήτης

Πρώτη ημέρα ισχύος των νέων μέτρων στην εστίαση και από σήμερα οι πελάτες σε όλα τα καταστήματα θα πρέπει να κάθονται σε τραπεζοκαθίσματα.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη.

Όπως εξήγησε τα νέα μέτρα δεν προκάλεσαν έκπληξη στους επιχειρηματίες που παρακολουθούν τις επιδημιολογικές εξελίξεις και ανησυχούν για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.

Μάλιστα η κα. Αντωνακάκη δήλωσε πως οι επιχειρηματίες της εστίασης, γνωρίζουν πως συζητούνται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, εάν συνεχιστεί η εξάπλωση του νέου στελέχους, όπως η «σίγαση» στη μουσική, αλλά κι η επιβολή ωραρίου στα καταστήματα.

«Είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι και προσπαθούμε από την πρώτη στιγμή να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», δήλωσε. «Θα πρέπει να δούμε όλοι το πως θα πειθαρχήσουμε για να μην έχουμε χειρότερα», τόνισε.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν από τις 15 Ιουλίου με τους αμιγείς και μεικτούς χώρους, εκείνος ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται να αρθεί για το φετινό καλοκαίρι το μέτρο για τους καθήμενους. «Ο υπουργός είπε τέλος για φέτος τα clubs και τα beach bars με τους όρθιους να περιφέρονται γιατί αυτό θεωρούν οι λοιμωξιολόγοι ότι μεταφέρει τον ιό και κυρίως τώρα με τη μετάλλαξη που εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Αντωνακάκη.

Τέλος, εξέφρασε την αγωνία των καταστηματαρχών για το τι μπορεί να ακολουθήσει καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις για ακόμη αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση που νομοί της Κρήτης μπουν στο «κόκκινο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS