Επίθεση με καυστικό υγρό: Στα δικαστήρια Ηρακλείου η 38χρονη - Λύτρας: «Φοβόταν, γι’ αυτό κρυβόταν τόσες μέρες»

Επίθεση με καυστικό υγρό: Στα δικαστήρια Ηρακλείου η 38χρονη - Λύτρας: «Φοβόταν, γι’ αυτό κρυβόταν τόσες μέρες»

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με την επίθεση με καυστικό υγρό από την 38χρονη προς τον πρώην σύζυγό της στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η 38χρονη που κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση αναμένεται να μεταβεί στα Δικαστήρια Ηρακλείου μαζί με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα προκειμένου να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, την ερχόμενη Δευτέρα. Σε βάρος της γυναίκας, η οποία παρέμενε ασύλληπτη για τρεις ημέρες ο εισαγγελέας έχει ασκήσει κακουργηματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η 38χρονη παραδόθηκε στις αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24 το «ραντεβού» με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας για την παράδοσή της έγινε σε χώρο εκτός του Αστυνομικού Μεγάρου, το απόγευμα της Τρίτης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σήμερα 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:15 προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηράκλειου 38χρονη ημεδαπή και συνελήφθη καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Γ’ Ανακρίτριας Ηρακλείου για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Φοβόταν, γι’ αυτό κρυβόταν τόσες μέρες»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 38χρονης Απόστολο Λύτρα, ο ίδιος δεν ήταν μαζί της όταν παραδόθηκε στους αστυνομικούς, αλλά συναντήθηκε μαζί της αμέσως μετά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
«Φοβόταν, γι’ αυτό κρυβόταν τόσες μέρες», δήλωσε στο Creta24 o κ. Λύτρας και συμπλήρωσε: «Την πίεσα, της εξήγησα πως για να κατέβω στην Κρήτη θα πρέπει να παραδοθεί».

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ξενοδοχείο της πόλης, σε δωμάτιο του οποίου βρίσκονταν οι εν διαστάσει σύζυγοι.

Η 38χρονη ισχυρίζεται πως «θόλωσε» και έριξε την καυστική ουσία στον 36χρονο, ο οποίος, όπως η ίδια υποστηρίζει, την χτυπούσε και την απειλούσε.

Ο 36χρονος, που νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας, έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια και μάλιστα κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS