Επεισόδια σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Εξάρχεια - Έξι συλλήψεις και έξι προσαγωγές - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Επεισόδια σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Εξάρχεια - Έξι συλλήψεις και έξι προσαγωγές - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα κατά την διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 20.000 άτομα, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και Ομοσπονδιών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 2 το μεσημέρι, ομάδα ατόμων αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης και πέταξε βόμβες μολότοφ προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Στην συνέχεια σημειώθηκε νέα επίθεση με μολότοφ στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκ νέου χρήση χημικών, ενώ στο σημείο επιχείρησε και ο «Αίαντας», το υδροβόλο όχημα της ΕΛΑΣ.

Ακολούθως η ένταση μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, λίγο πριν την έναρξη των πορειών, περίπου στις 10:20 το πρωί, αστυνομικοί συνέλαβαν 4 άτομα, καθώς κατά την διάρκεια ελέγχου, που τους έγινε στην συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βουκουρεστίου, βρέθηκαν μέσα σε σακίδια που είχαν 10 μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Επιπρόσθετα συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα, που φέρονται να επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς, ενώ έγιναν και 6 προσαγωγές ατόμων.

Τέλος, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς άρθηκαν όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήταν σε εφαρμογή.

Κλειστό το κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη

Υπενθυμίζεται πως κλειστό είναι από νωρίς το κέντρο της Αθήνας για τις τρεις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν από ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ΠΑΜΕ, καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ έναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της Hellenic Train.

Κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Χαλκοκονδύλη, η Ιπποκράτους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες στα Προπύλαια βρέθηκαν 15.000 διαδηλωτές που κατευθύνονται προς τα γραφεία της Hellenic Train, στα Χαυτεία 2.000 διαδηλωτές και 3.500 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σημειώνεται πως καθόλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η κυκλοφορία στο κέντρο έχει αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται. Όπως έγινε γνωστό η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές ατόμων στη Βουκουρεστίου και εντόπισε σακίδια με μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Κλαυθμώνος, της πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας), καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ