Παπαευαγγέλου: Δεν υπάρχει σημαντική ένδειξη για ενδοσχολική διασπορά του ιού

Παπαευαγγέλου: Δεν υπάρχει σημαντική ένδειξη για ενδοσχολική διασπορά του ιού

Κανείς δεν είναι άτρωτος, όλοι πρέπει να εμβολιαστούν - Δείτε τα νεότερα από το μέτωπο της πανδημίας.


Πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Παπαευαγγέλoυ: Κανείς δεν είναι άτρωτος

Ξεκινώντας, η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε αρχικά στον μεγάλο αριθμό τεστ κοροναϊού που γίνεται καθημερινά, πλέον, στην χώρα μας, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το δείκτη θετικότητας. Ο αριθμός των νεκρών από covidπαρουσιάζει μια ελαφρώς πτωτική τάση, είπε η καθηγήτρια, με εξαίρεση όμως τους συμπολίτες μας ηλικίας 55-64 ετών.

«Να πείσουμε έναν – έναν τους συμπολίτες μας άνω των 50 να εμβολιαστούν. Ο χειμώνας κοντεύει και πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν εμβολιαστούν θα νοσήσουν και ίσως θα κινδυνεύσουν», είπε στην συνέχεια.

Την ίδια στιγμή, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμιτσε ότι την τελευταία εβδομάδα η επιδημία παρουσιάζει μικρή επιδείνωση. Ειδικότερα, στην Ελλάδα βρίσκεται για πέμπτη συνεχή εβδομάδα σε φάση συρρίκνωσης, ωστόσο με την πτώση της θερμοκρασίας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ