Ελληνικό: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας -Ποια είναι τα πρώτα 9 έργα

Ελληνικό: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας -Ποια είναι τα πρώτα 9 έργα

Η αντίστροφη μέτρηση της έναρξης των εργασιών για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το έργο στο Ελληνικό έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς την Παρασκευή 25 Ιουνίου θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο η πρώτη δόση του τμήματος 300 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή 347 εκατ. ευρώ.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περιπάτου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους.

Σε αυτή την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει, όπως τονίσθηκε πρόσφατα, καθώς το Ελληνικό, είναι ένα έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα 9 πρώτα έργα
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Lamda Development τα έργα που θα ξεκινήσουν είναι:

  • Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου έκτασης 2.000.000 τμ.
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Το παράκτιο μέτωπο.
  • Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
  • Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
  • Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά,
  • Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη
  • Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.)
  • Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.


Με το… καλημέρα 10.000 θέσεις εργασίας -Στις 70.000 με την ολοκλήρωση
Η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση στο Ελληνικό συνδέεται με την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς με το… καλημέρα δημιουργούνται 10.000 θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται πως το έργο τρέχει εδώ και καιρό, καθώς είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες οι μήνες πρόδρομες εργασίες.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Lamda Development ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 30.000.
Ωστόσο το σημαντικότερο είναι πως με την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας από μεγάλο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που θα λειτουργούν στο Ελληνικό.


Γεωργιάδης: Το Ελληνικό έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη -Ενα έργο 8 δισ. ευρώ
Μέσα στην εβδομάδα, θα έχουμε την έναρξη του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Άδωνης Γεωργιάδης αναφερόμενος στην μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development και την υπογραφή για την γραμμή 4 του Μετρό.

 Μιλώντας από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν, όπως είπε, τη ζωή των Ελλήνων, δημιουργώντας άμεσα 10.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας.


«Χρειαστήκαμε είκοσι χρόνια για να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτό τον υπέροχο τόπο. Εμείς, δύο χρόνια τώρα δεν υπήρξε μέρα που δεν ασχοληθήκαμε με αυτό. Τόσο πολύπλοκο και δύσκολο έργο ήταν” και πρόσθεσε “πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να κάνουμε τα έργα πιο γρήγορα και τη ζωή μας πιο απλή», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης για το έργο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που θα γίνει εδώ θα είναι εξαιρετικό»,  τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Όσον αφορά τι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ο υπ. Ανάπτυξης τόνισε ότι άμεσα θα δημιουργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας ενώ στο διάστημα των οκτώ ετών που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί το έργο θα «φτιαχτούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας σε ένα έργο 8 δισ. ευρώ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS