ΕΛΛΑΔΑ

Εφιαλτικές προβλέψεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας – Πάνω από 4.500 κρούσματα στα τέλη του Σεπτεμβρίου

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και τοποθετήθηκε επί της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας καθώς και επί των προβλέψεων για τα κρούσματα εντός των επόμενων ημερών.

«Ήμασταν σε κάμψη, ήμασταν σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν. Εδώ και τρεις με τέσσερις μέρες όμως έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτή τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα. Πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά» εξήγησε ο καθηγητής.

Έρχεται αύξηση κρουσμάτων
Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι προάγγελος μιας μεταβολής της εικόνας που περιμένουμε να δούμε 18 με 20 του μήνα, με μια αναστροφή σε αυξητική πορεία που μπορεί να οδηγήσει σε ημερησία αυξητική τιμή πάνω από 4000 – 4500 κρούσματα προς το τέλος το μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500 – 3.700. «Και 4.900 σε μια μέρα μπορούμε να δούμε, άλλα θα είναι μια μέρα» είπε.
Εν συνεχεία, τόνισε πως «Το καλό νέο είναι ότι η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δε θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30, εβδομαδιαίο μέσο όρο, όμως μετά προς τα μέσα Οκτωβρίου, μπορούμε να φτάσουμε στους 37. Θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι».

Τα στοιχεία για τους θανάτους
Από τώρα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, συνέχισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα. Θεωρώ ότι μπορούμε να το αποφύγουμε με τον εμβολιασμό ως βασικό όπλο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS