Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέα στοιχεία –Πού στρέφονται οι έρευνες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέα στοιχεία –Πού στρέφονται οι έρευνες

Σε πληρωμένους εκτελεστές που είχαν εντολή να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο έχουν στρέψει οι αστυνομικές αρχές την προσοχή τους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία για τους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Αυτή τη στιγμή, τα στελέχη Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν εντολές εξόντωσης ή τουλάχιστον πληροφορίες για τους εντολείς της δολοφονίας από τις φυλακές.

Εξετάζουν τις επικοινωνίες κρατουμένων που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, μέσω εσωτερικών πληροφοριοδοτών. Αναζητούν πληροφορίες για συζητήσεις που έγιναν πριν και μετά τη δολοφονία, ώστε να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να μιλούν για αυτή ή να γνωρίζουν ή ακόμα και να επαίρονται για τη διάπραξή της.

Παράλληλα, σε ένα πληροφοριακό και ηλεκτρονικό δίχτυ βρίσκονται πρωταγωνιστικά και δευτερεύοντα μέλη της Greek Mafia.

Αναλύοντας το βιντεοληπτικό υλικό, φαίνεται ότι ο οδηγός της μηχανής και ο δράστης που πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο, χωρίστηκαν περίπου 2 χλμ. μακριά από το σημείο της δολοφονίας.

Αναζητείται το σκούτερ των δολοφόνων

Η αστυνομία εκτιμά ότι όταν δεν βρίσκονταν σε κοινή θέα, ο εκτελεστής μπήκε σε άλλο όχημα διαφυγής και ίσως άλλαξε και ρούχα, ενώ ο οδηγός της μηχανής πήγε να την εξαφανίσει. Δεν αποκλείεται τη μηχανή να την τοποθέτησαν σε κλειστό φορτηγάκι, να την πέταξαν στη θάλασσα ή να την κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή.

Μέχρι και 5 μέρες πριν τη δολοφονία είχε δηλωθεί διψήφιος αριθμός κλοπών σκούτερ και συγκεκριμένα μαύρων Beverly. Παράλληλα, ερευνώνται και οι ενοικιάσεις τέτοιων μηχανών. Ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τα βίντεο ο αριθμός κυκλοφορίας.

Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, που ήταν μέσα στη ζακέτα που φορούσε, έχει δεχτεί σφαίρα των εκτελεστών και επιχειρείται προσπάθεια ανάκτησης συνομιλιών ή πληροφοριών από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, που φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα και την αποτελεσματικότερη δίωξη του, ενώ αναμένεται αλλαγή της νομοθεσίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS