Δολοφονία Καραϊβάζ: Αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν η μητέρα και η αδελφή του

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατέθεσαν η μητέρα και η αδελφή του

Αίτημα στον Άρειο Πάγο να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ υπέβαλαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη μητέρα και την αδελφή του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους Σπύρο Χαριτάτο και Ρόη Παυλέα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη τους ενημέρωσε πως έχει κινήσει τις διαδικασίες αυτεπαγγέλτως ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης, βάσει της οποίας αθωώθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Τι υποστηρίζουν η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ

Όπως υποστηρίζει η μητέρα και η αδελφή του Γ.Καραϊβάζ η πρωτοβάθμια απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο. Ως εκ τούτου, παραβιάστηκε η δημοσιότητα της διαδικασίας κατ´ αρθρο 510 παρ.1 στοιχ. Ά και Γ´ του Κ. Ποιν.Δ και αποδίδεται στην προσβαλλόμενη απόφαση η πλημμέλεια της κατά το άρθρο 171 παρ.1 περ. δ. του Κ.Ποιν.Δ. απόλυτης ακυρότητας κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο και της παραβιάσεως της δημοσιότητας της διαδικασίας.»

Επίσης, τονίζουν πως η πρωτόδικη «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας που επιβάλλει το Σύνταγμα», και πως «λήφθηκαν υπόψιν καταφανώς ψευδείς καταθέσεις ενώ η μείζονος αξίας ένορκη κατάθεση του αστυνομικού υπαλλήλου Λ.Κ., ο οποίος διαδραμάτισε ρυθμιστικό ρόλο στη διερεύνηση της ανθρωποκτονίας, ουδαμού στο αιτιολογικό της απόρριψης μνημονεύεται».

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ