Δίκη «ψευτογιατρού»: Tην ενοχή του για 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας ο εισαγγελέας

Δίκη «ψευτογιατρού»: Tην ενοχή του για 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας ο εισαγγελέας

Με δάκρυα στα μάτια συγγενείς των θυμάτων του αποκαλούμενου ψευτογιατρού παρακολουθούν την πολύωρη αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο οποίος εισηγήθηκε την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για 6 ανθρωποκτονίες με δόλο με έμμεση αυτουργία.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο εισαγγελέας Νίκος Πασχάλης αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης αποδεικτική διαδικασίας εισηγήθηκε στους δικαστές την ενοχή του κατηγορούμενου για τις συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτές που αφορούν στην ανθρωποκτονία δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας, αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών σε ανήλικους. Επιπλέον για 21 περιπτώσεις απάτης που φαίνεται να αποκόμισε περί τις 700.000 ευρώ αλλά και για πλαστογραφία.

«Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς του ως όργανα» επισήμανε ο εισαγγελέας. «Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν.

Αφού παραπλάνησε, συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα, στη συνέχεια τους παραπληροφορούσε προκειμένου να παραμείνουν πιστοί στο δικό του θεραπευτικό σχήμα», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζοντας την πολύκροτη αυτή υπόθεση ως πρόκληση για όλους.

Την απαλλαγή του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» για τις έξι υπόλοιπες ανθρωποκτονίες που του αποδίδονται βάση του κατηγορητηρίου, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη της πράξης για διάφορους λόγους όπως η απουσία ιατρικού ιστορικού ή η ύπαρξη αμφιβολιών εάν τα αίτια θανάτου σχετίζονται με τον καρκίνο.

Επιπλέον ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, να απαλλαγεί για άλλες έξι, ενώ εισηγήθηκε να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα για τρεις πράξεις που είχαν εισαχθεί στο ακροατήριο ως απόπειρες ανθρωποκτονίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ