Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας έθεσε η πολιτική αγωγή

Δίκη Φιλιππίδη: Αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας έθεσε η πολιτική αγωγή

Θέμα ακυρότητας της διαδικασίας αντικατάστασης ενόρκου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση έθεσε ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Ζήτω την επανεξέταση του θέματος και την ανάκληση της απόφασης με την οποία αποχώρησε η ένορκος και αντικαταστάθηκε από αναπληρωματικό» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι ,«δεν ακούστηκε η εισαγγελέας, ανακοινώθηκε η απόφαση από την πρόεδρο. Δεν τοποθετήθηκαν οι διάδικοι. Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα απόλυτης ακυρότητας αυτής της αποχώρησης. Τα έγγραφα που διάβασα δείχνουν παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε εκκρεμή δίκη για να βρίσκεται στην εργασία της. Δεν είναι αυτό λόγος! Να παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία στο δικαστήριο που δικάζει, χωρίς να παρέχει καμία διευκόλυνση κι ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της δίκης. Θεωρώ ότι το δικαστήριο σας θα έπρεπε πριν απ όλα να διευθετήσει το ζήτημα. Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το υπουργείο. Θα μπορούσαν κι άλλες υπηρεσίες να το κάνουν. Αν ζητήσει να φύγει και άλλος ένορκος θα αναβληθεί η δίκη».

Η πλευρά της υπεράσπισης διαφώνησε με την τοποθέτηση εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι αυτό θα «τίναζε την δίκη στον αέρα», ενώ η πρόεδρος της επίδραση σχολίασε: «Έχω μελετήσει άλλες αποφάσεις, ερμηνείες Σεβαστιδη και Μαργαρίτη, αλλά και στη δίκη του Κοντοστάθη (ψευτογιατρός) έγινε αντικατάσταση ένορκου με το ίδιο τρόπο».

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας.

Παρόντες από το πρωί στη δικαστική αιθουσα είναι η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ράνια Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ