Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν θυμάμαι την πρώτη καταγγέλλουσα», είπε η Μακρυπούλια -Τι κατέθεσαν Χαλκιάς, Σχίζα

Δίκη Φιλιππίδη: «Δεν θυμάμαι την πρώτη καταγγέλλουσα», είπε η Μακρυπούλια -Τι κατέθεσαν Χαλκιάς, Σχίζα

Δεν γνωρίζει την πρώτη καταγγέλλουσα, ούτε θυμάται να έχει συναντήσει κάποια κοπέλα να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου Ήβη κατά τις πρόβες της παράστασης «Στις Κουζίνες» το 2008, κατέθεσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη η Ζέτα Μακρυπούλια.

«Το κορίτσι αυτό είπε ότι συναντηθήκαμε στην τουαλέτα; Δεν θυμάμαι, ούτε τη γνωρίζω. Έξι ηθοποιοί αρχίσαμε τότε στην παράσταση και έξι τελειώσαμε. Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο, να έχω συναντήσει κάποια κοπέλα. Ζητώ συγγνώμη, δεν θυμάμαι ποτέ να τέθηκε θέμα να μπει έξτρα ρόλος», κατέθεσε η Ζέτα Μακρυπούλια.

Εισαγγελέας: Όταν κάνατε πρόβες, μπορούσε να έρθει κάποιο τρίτο πρόσωπο να τις παρακολουθήσει;
Μάρτυρας: Συνήθως αυτό στο θέατρο απαγορεύεται, αλλά συνήθως το αποφασίζει ο σκηνοθέτης.
Εισαγγελέας: Αν ερχόταν κάποιος στις πρόβες και τον βλέπατε, θα σας ξένιζε;
Μάρτυρας: Πιθανότητα θα ρωτούσα ποιος είναι κάτω. Όταν είναι λίγο πριν την πρεμιέρα, συνήθως έρχονται άτομα για να παρακολουθήσουν τη γενική δοκιμή.
Σύνεδρος: Μήπως θυμάστε αν στις πρόβες μπήκε κάποιο πρόσωπο που να προκάλεσε ενόχληση στον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Όχι, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
Πολιτική αγωγή: Η μητέρα της καταγγέλλουσας ισχυρίζεται ότι έχει μιλήσει μαζί σας.
Μάρτυρας: Ναι, κοινωνικές συζητήσεις, αλλά δεν έχουμε πάει ποτέ για καφέ οι δυο μας ή να έχουμε συναντηθεί. Θυμάμαι ότι είχε κόρη, επειδή ήταν πολύ νέα, αλλά όχι ότι θα ερχόταν στην παράσταση.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ρωτήθηκε εάν είχε υπάρξει πρόσθετος ρόλος στην παράσταση και απάντησε: «Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δική μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή, συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς, δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις όπου έχω δουλέψει εγώ».

Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσαν Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα

Δεν υπήρξε ανάγκη προσθήκης ρόλου στην παράσταση, ούτε να παρακολουθούσε τις πρόβες κάποια νεαρή κοπέλα εκτός θιάσου, κατέθεσαν ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα.

Ο κ. Χαλκιάς ανέφερε πως πάντοτε η συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν άψογη καλλιτεχνικά. «Ήταν τελειομανής. Είχε τελειομανία, θα μπορούσα να αφήσω μόνη τη λέξη "μανία", μπορεί να ξεπερνούσε τα όρια, αλλά μόνο στη δουλειά, όχι να εισέλθει σε κάτι προσωπικό», κατέθεσε.

Πρόεδρος: Υπήρχε σκέψη να προστεθεί ρόλος;
Μάρτυρας: Όχι, καθόλου. Ξεκινήσαμε μια ανάγνωση ενός σπονδυλωτού έργου με τρία ζευγάρια. Δεν υπήρξε ανάγκη προσθήκης ρόλου. Παρουσία μου δεν ήρθε καμία νέα ηθοποιός.
Εισαγγελέας: Τρίτο πρόσωπο στα καθίσματα θυμάστε;
Μάρτυρας: Οι συντελεστές έχουν δικαίωμα να είναι μέσα στην παράσταση, ίσως κάποιος να ξεφύγει από την αντίληψη του θυρωρού και να μπει, αλλά εγώ δεν έχω αντιληφθεί τίποτα. Είμαι πολύ προσηλωμένος στη δουλειά μου. Δεν άκουσα και δεν είδα κάτι.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κατάθεση της Ράνιας Σχίζα, η οποία είπε ότι είχε μια καλή συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πρόεδρος: Θυμάστε αν είχε συζητηθεί να μπει μια προσθήκη ρόλου;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
Πρόεδρος: Αν είχε έρθει μια νέα ηθοποιός για ρόλο;
Μάρτυρας: Όχι, δεν γνωρίζω κάτι. Ήταν έξι ρόλοι βασικοί, είχε γίνει διασκευή, αλλά όχι νέος ρόλος. Δεν την ξέρω καθόλου την κοπέλα, ούτε τη μητέρα της.
Σύνεδρος: Ερχόταν στις πρόβες κάποια νεαρή κοπέλα;
Μάρτυρας: Αν ήρθε κάποιος δεν το ξέρω, δεν θυμάμαι κάποιο πρόσωπο να μου έκανε εντύπωση. Όταν κάνω πρόβα είμαι εκεί. Δεν θυμάμαι και δεν έχω εικόνα της κοπέλας αν έγινε κάτι. Έχουν περάσει και 14 χρόνια...
Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία αντικαταστάθηκε μια ένορκος από αναπληρωματικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS