Δίκη Άλκη: «Θέλαμε απλά να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη», είπε στην απολογία του ο 3ος κατηγορούμενος

Δίκη Άλκη: «Θέλαμε απλά να μαλώσουμε με οπαδούς του Άρη», είπε στην απολογία του ο 3ος κατηγορούμενος

Με την απολογία του τρίτου εκ των κατηγορουμένων συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την επίθεση στους δύο φίλους του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 22χρονος που επέβαινε στο πρώτο αυτοκίνητο και φέρεται να ήταν αυτός που κυνήγησε τον φίλο του 19χρονου φοιτητή όταν κατάφερε να ξεφύγει από τα άτομα που τους επιτέθηκαν, ξεκινώντας την απολογία του ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού αλλά και από τους δικούς του γονείς.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ουδέποτε είδε τον Άλκη Καμπανό, ούτε κάποιον από τους συγκατηγορούμενους του επιτίθενται στον 19χρονο και τόνισε ότι εκείνο το βράδυ μετέβησαν στην περιοχή της Χαριλάου προκειμένου να εντοπίσουν και να επιτεθούν σε οπαδούς του Αρη, χωρίς να έχουν σκοπό να σκοτώσουν.

«Θέλω να ζητήσω, πρώτα από όλα, ένα συγνώμη στην οικογένεια του Άλκη για τη παρουσία μου στο περιστατικό. Συγνώμη και στην δική μου οικογένεια γιατί εκείνη την ημέρα έκλεισε το σπίτι του Άλκη και της δικής μου οικογένειας», ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε στενές σχέσεις με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, ωστόσο εκείνο το βράδυ έπινε ποτό στο μπαρ με έναν από του υπόλοιπους έντεκα που κάθονται στο εδώλιο και πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν για την περιοχή της Χαριλάου όταν εμφανίστηκε κάποιος, άγνωστος προς αυτόν και τους είπε πως οπαδοί του Αρη είχε κυνηγήσει στο Ωραιόκαστρο οπαδούς του ΠΑΟΚ.

«Είπαμε με τα παιδιά, τους συγκατηγορούμενούς μου, να πάμε βόλτα στην περιοχή της Χαριλάου για να μαλώσουμε με οπαδούς του Αρη. Ο καθένας πήγε με την συναίνεσή του, κανένας δεν ήρθε με το ζόρι. Θέλαμε να κυνηγήσουμε και να μαλωσουμε με οπαδούς του Αρη. Μαζευτήκαμε τα παιδιά που είμαστε σήμερα. Όταν είπαμε ότι θα πάμε στη Χαριλάου ξεκινήσαμε να κατεβαίνουμε στα αυτοκίνητα. Εγώ πήρα μαζί μου ένα σφυρί από τον σύνδεσμο και άλλος κατηγορούμενος έναν πυρσό, δεν είδα κάτι άλλο. Το σφυρί το βρήκα σε μια εργαλειοθήκη», ανέφερε.

«Οταν φτάσαμε στην οδό Πλαστήρα, πριν το στενό που είναι η οδός Γαζή, αντιληφθήκαμε ότι υπάρχουν κάποια άτομα στα σκαλιά της πολυκατοικίας, υπήρχε φως και φαίνονταν. Σταματήσαμε και κατέβηκα εγώ, ο πρώτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος. Πήγαμε στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας και τότε έγινε η ερώτηση «τι ομάδα είστε». Ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν μπροστά μου εμείς οι δύο από πίσω. Πήραμε την απάντηση «Άρης ρε» και όταν ο πρώτος κατηγορούμενος ανέβηκε τα σκαλοπάτια ένας από τους πέντε τον χτύπησε με ένα κράνος. Δέχθηκε το χτύπημα και μετά έβγαλε το αντικείμενο (σ.σ.: μαχαίρι) και το χρησιμοποίησε πάνω σε ένα παιδί. Δεν πρόσεξα ακριβώς πως ήταν. Το χρησιμοποίησε πάνω στο παιδί», υποστήριξε στην απολογία του.

Ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι είδε έναν από τους φίλους του Άλκη Καμπανού να τρέχει από τα σκαλιά για να γλιτώσει από τη δολοφονική επίθεση και τότε τον κυνήγησε έως τη γωνιά του δρόμου και δεν επέστρεψε ξανά στο σημείο της επίθεσης. Επιπλέον, τόνισε ότι είχε αφήσει το σφυρί στο αυτοκίνητο και πότε δε το χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Είδα μόνο τον δέκατο κατηγορούμενο να χτυπάει με το δρεπάνι ένα παιδί που έτρεξε προς την οδό Γαζή (σ.σ.: φίλος του Άλκη Καμπανού). Δεν τον είδα να το χρησιμοποιεί σε άλλο σημείο», είπε ενώ ύστερα από ερώτηση της προέδρου υποστήριξε ότι δεν είδε τον Άλκη Καμπανό στα σκαλιά και δεν τον θυμάται.

«Όταν γύρισα το βλέμμα μου είδα ένα παιδί να είναι ξαπλωμένο δίπλα από ένα βανακι στο πεζοδρόμιο. Τα πόδια του ήταν προς την Πλαστήρα και το κεφάλι του προς τη Γαζή. Υπήρχαν άτομα γύρω του αλλά δεν αντιλήφθηκα να κάνουν κάποια κίνηση. Υπήρχαν φωνές και βαβούρα. Θυμάμαι ότι υπήρχε ένα παιδί που φορούσε κράνος αλλά δε κρατούσε στυλιαρι και ήταν με τα χέρια», κατέθεσε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δε συζήτησε με τους υπόλοιπους «11» όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και έμαθε την επόμενη ημέρα από τις ειδήσεις ότι ο 19χρονος είχε χάσει τη ζωή του από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

«Έμαθα τι συνέβη την επόμενη ημέρα το πρωί, δεν είχε περάσει από το μυαλό μου αυτό το πράγμα, σε καμία περίπτωση. Μου κόπηκαν τα πόδια, δε μπορούσα να πιστέψω ότι στο συγκεκριμένο σημείο που βρισκόμουν έγινε αυτό το πράγμα. Ήταν μεγάλο το σοκ», είπε.

Η απολογία του συνεχίζεται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS