Νεκρός 17χρονος Ρομά στη Βοιωτία, μετά από καταδίωξη -Εκπυρσοκρότησε το όπλο λέει ο αστυνομικός, ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ

Νεκρός 17χρονος Ρομά στη Βοιωτία, μετά από καταδίωξη -Εκπυρσοκρότησε το όπλο λέει ο αστυνομικός, ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ

Έρευνα πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ για τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία, μετά από μία άγρια καταδίωξη που εκτυλίχθηκε τη νύχτα του Σαββάτου.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στο Λεοντάρι Βοιωτίας αργά τη νύχτα του Σαββάτου, καθώς νωρίτερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα να σταματήσει το επίμαχο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανήλικοι Ρομά, στο οποίο δεν υπάκουσαν.

Στο όχημα επέβαινε ο 17χρονος στη θέση του οδηγού, καθώς και ακόμα τρεις ανήλικοι, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ η καταδίωξη διήρκησε σχεδόν 20 χιλιόμετρα, μέχρι την αιματηρή κατάληξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Βοιωτία: «Προσπάθησε να μου πάρει το όπλο» λέει ο αστυνομικός -«Τον πυροβόλησε εν ψυχρώ» λένε συγγενείς

Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ο 17χρονος προσπάθησε να του πάρει το πιστόλι και ότι όταν τράβηξε το όπλο του εκείνο εκπυρσοκρότησε.

«Του φώναζα να ανοίξει την πόρτα, για να του κάνουμε έλεγχο είχα βγάλει το πιστόλι μου, γιατί δεν ήξερα ποιος βρισκόταν στο εσωτερικό του οχήματος και αν φέρει όπλο. Όταν άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου, επιχείρησε να μου αρπάξει το πιστόλι. Όταν αντιλήφθηκα την πρόθεση του, τράβηξα το πιστόλι και τότε άκουσα τον κρότο, πάγωσα». Αυτά ήταν σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα λόγια του ηλικίας 41 ετών αστυνομικού.

Βοιωτία: «Πρώτα τον χτύπησε και μετά τον πυροβόλησε» λένε οι τρεις ανήλικοι που βρίσκονταν στον όχημα

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ξάδερφος του 17χρονου θύματος, μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως τα άλλα τρία παιδιά που ήταν μάρτυρες του περιστατικού λένε πως ο 41χρονος αστυνομικός πρώτα χτύπησε τον 17χρονο και στην συνέχεια τον πυροβόλησε, ενώ εκείνος για να αμυνθεί έβαλε τα χέρια του μπροστά.

Βοιωτία: «Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό, κρατείται ο αστυνομικός» τονίζει η ΕΛ.ΑΣ

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία τονίζει πως «για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού».

Σημειώνεται πως σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης η αστυνομία αναφέρει για «πυροβολισμό του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται».

Οικονόμου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του 17χρονου -«Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του σχετικά με περιστατικό στη Βοιωτία, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, τόνισε πως «Οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές διερευνούν με τις προβλεπόμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες το περιστατικό σε όλες του τις διαστάσεις προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ