Blue Horizon: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη

Blue Horizon: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη


Την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon που κατηγορούνται για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά τις μαραθώνιες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη.

Αντίθετα, για τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας με εισαγγελέα. Την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο. Οι δύο κατηγορούμενοι μέχρι τότε θα βρίσκονται σε κατ´ οικον περιορισμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανακρίτρια έκρινε ότι τα δύο αυτά μέλη του πληρώματος του Blue Horizon θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κρίση με την οποία διαφώνησε η εισαγγελέας.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο και η ανακρίτρια έπρεπε να μεταβεί εκεί προκειμένου να λάβει την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο.

Ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. «Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν «γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ