Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία στο Περιστέρι: Καταδίωξη και σύλληψη ληστών τράπεζας -Ο ένας δραπέτης φυλακών

Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία στο Περιστέρι: Καταδίωξη και σύλληψη ληστών τράπεζας -Ο ένας δραπέτης φυλακών

Ενας 42χρονος Αλβανός δραπέτης από φυλακή και ένας 58χρονος Έλληνας, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε χθες σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπλέον ο αλλοδαπός κατηγορείται για βία κατά υπαλλήλων και ο 58χρονος για απείθεια και υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες πήγαν με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας, στο οποίο εισήλθε ο 42χρονος και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν στο Περιστέρι το συγκεκριμένο όχημα και παρά την προσπάθεια του 58χρονου οδηγού του να διαφύγει, αλλά και τη σθεναρή αντίσταση του 42χρονου, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ. Σημειώνεται, ότι σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίστροφο με 5 φυσίγγια, χρηματικό ποσό και είδη αμφίεσης που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία στο Περιστέρι:

Επίσης, σε έρευνα στην οικία του 58χρονου που φιλοξενούσε και τον αλλοδαπό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αεροβόλο όπλο, μπαλτάς και μαχαίρι. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 42χρονος είχε δραπετεύσει στις 20 Ιανουαρίου 2020, από φυλακή, στην οποία εξέτιε ποινή 28 μηνών για τα αδικήματα της κλοπής. αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στη Μεσσηνία, καθώς και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 3 ετών για κλοπές.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για την ληστεία στο Περιστέρι
Συνελήφθησαν, χθες (20-7-2021) στο Περιστέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 42χρονος αλλοδαπός και 58χρονος ημεδαπός, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων και επιπρόσθετα ο 42χρονος για βία κατά υπαλλήλων και ο 58χρονος για απείθεια και υπόθαλψη εγκληματία.

Λίγο νωρίτερα είχαν μεταβεί με αυτοκίνητο σε Υποκατάστημα Τράπεζας στο Περιστέρι, στο οποίο εισήλθε ο 42χρονος και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του Υποκαταστήματος επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν στο Περιστέρι το προαναφερόμενο όχημα και παρά την προσπάθεια του 58χρονου οδηγού του να διαφύγει και τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε ο 42χρονος, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους οδηγήσουν στην έδρα της Υπηρεσίας.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-περίστροφο με -5- φυσίγγια
-χρηματικό ποσό
-είδη αμφίεσης που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία
-συσκευή κινητού τηλεφώνου

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 58χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-χρηματικό ποσό
-συσκευή κινητού τηλεφώνου
Σε έρευνα στην οικία του 58χρονου που φιλοξενούσε και τον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-αεροβόλο όπλο
-μπαλτάς
-μαχαίρι
Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Επιπρόσθετα και όπως διαπιστώθηκε, ο 42χρονος αλλοδαπός είχε δραπετεύσει την 20-1-2020 από Αγροτικό Κατάστημα της Χώρας μας στο οποίο ήταν έγκλειστος, για έκτιση ποινής -28- μηνών για τα αδικήματα της κλοπής. αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου στη Χώρα μας.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στη Μεσσηνία και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης -3- ετών για κλοπές.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS