Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Με νοητική στέρηση το θύμα και η μητέρα του, σε σοκ η γιαγιά

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο: Με νοητική στέρηση το θύμα και η μητέρα του, σε σοκ η γιαγιά

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση βιασμού ενός 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο. Πλέον το παιδί βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση κοινωνική λειτουργό, ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για τα όσα βίωνε το κορίτσι ήρθαν στο φως μετά από γραπτή καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία, από άτομο που περιέγραφε ότι η 8χρονη κακοποιείται σεξουαλικά. Ωστόσο στην καταγγελία δεν αναφέρεται κανένα όνομα και αυτόν τον λόγο oι αστυνομικές Αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να ταυτοποιήσουν τον δράστη.


Ο Εισαγγελέας έλαβε σοβαρά υπόψη του την αναφορά και διέταξε στις 11 Οκτωβρίου προκαταρκτική έρευνα η οποία σύμφωνα με την Δημοκρατική βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την έκβαση της.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», που έφερε στο φως την υπόθεση, η 8χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση έχει διαπιστωθεί βιασμός παρά φύση.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος σημειώνει ότι «υπάρχουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η υπόθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση».

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τη Δημοκρατική, ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ως τώρα όμως, ο τρόπος που αυτά προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί αρμοδίως το ενδεχόμενο (μικρές θεωρούνται οι πιθανότητες αλλά υφίστανται) η ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί.

Με νοητική υστέρηση το θύμα και η μητέρα του
Λόγω νοητικής στερήσεως του παιδιού η εξέταση της χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική.

Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, φέρεται το παιδί να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη αν υπάρχει δράστης καθώς και η ταυτότητά του.

Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες και άλλοι τρόποι προσεγγίσεως του παιδιού προκειμένου να ξεκαθαρίσει αρμοδίως τι έχει συμβεί.

Ομοίως δεν υπήρξαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα διαφωτιστικές και οι λοιπές παράλληλες έρευνες που διεξήχθησαν.

Σημειώνεται ότι η μητέρα φέρεται να έχει ομοίως νοητική στέρηση και ότι μετά την γέννα του τέταρτου παιδιού της, εκτός γάμου (ο σύζυγος της είναι ναυτικός), είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια. Είχαν αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών ουσιαστικά οι γονείς της.

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί η οποία όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα είχε ληφθεί από την μητέρα και απεστάλη σε συγγενή της προκειμένου να την συνδράμει και να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή ιατρού ή όχι.

Τι λέει η γιαγιά της 8χρονης για τον βιασμό
Την ίδια ώρα, η γιαγιά του ανήλικου κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της τηλεόρασης του Star και μεταξύ άλλων, σε έντονη ψυχολογική κατάσταση, είπε χαρακτηριστικά: «πώς έγινε, ποιος ήταν δεν ξέρω», «το παιδί δεν είχε κάνει ποτέ αναφορά για κάτι περίεργο και πως φαινόταν καθ' όλα φυσιολογικό».

Αποκάλυψε επίσης, ότι η κόρη της και μητέρα του παιδιού, από την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της 8χρονης, έχει ακόμα τρία παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες, τα οποία -με εισαγγελική εντολή- επίσης απομακρύνθηκαν από τη μητέρα, η οποία προσήχθη στις Αρχές. Μάλιστα, η μητέρα της 8χρονης μιλώντας στους αστυνομικούς δήλωσε άγνοια για τα τραύματα που εντόπισαν οι γιατροί.

Ο μπαμπάς της μικρής, όπως επεσήμανε, είναι ναυτικός και η μητέρα τού έχει ζητήσει διαζύγιο. Το παιδί νοσηλεύεται υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού, μετά από την καταγγελία πολίτη.

Πού στρέφονται οι έρευνες
Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται ήδη πρόσωπα από το περιβάλλον του 8χρονου κοριτσιού, ενώ η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου ζήτησε την περασμένη Δευτέρα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας το νησιού να έχει ήδη ξεκινήσει να παίρνει τις πρώτες καταθέσεις, από πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της ανήλικης.

Επίσης, σημειώνεται ότι η μητέρα της 8χρονης έχει άλλα τρία παιδιά από διαφορετικές σχέσεις, τα οποία επίσης, εξετάστηκαν με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο της Ρόδου. Και όπως διαπιστώθηκε τα ανήλικα αδέλφια, δεν έφεραν σημάδια που να παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS