Ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο Φώτη -Καρέ καρέ πώς το καρτ χτύπησε το παιδί

Ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο Φώτη -Καρέ καρέ πώς το καρτ χτύπησε το παιδί

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου παραμένει ο άτυχος 6χρονος, που τραυματίστηκε χθες στους αγώνες καρτ, στο κέντρο της Πάτρας.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων, οι οποίοι έχουν ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα καρτ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους διοργανωτές, τον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας, που σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου

Ο 6χρονος Φώτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου. «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του» δήλωσε στο thebest.gr ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης.

Πώς συνέβη το τροχαίο στους αγώνες καρτ, στην Πάτρα

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 6χρονος παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου. Οπως σημειώνει το thebest.gr, το αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στις μπαριέρες της Μαιζώνος. Το καρτ αναποδογύρισε, τραυματίζοντας νεαρό παιδί που παρακολουθούσε τον αγώνα, στο κεφάλι, ενώ τραυματίας είναι και ο οδηγός.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο και το 6χρονο παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Καραμανδάνειο. Εκεί διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Βίντεο: Η συγκλονιστική στιγμή του ατυχήματος στον αγώνα καρτ

Ο πατέρας του 6χρονου εξήγησε ότι δεν έχει δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβη το μοιραία καθώς και ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για το παιδί του. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε». Ο ίδιος ανέφερε ότι η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί ευτυχώς δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του.

Διευθυντής ΜΕΘ παίδων: Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του εξάχρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS